Kuća čokolade kao inspiracija sa egzotičnih putovanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZlife magazin

Casachok je radionica u kojoj se prave praline i poslastice od čokolade. Nastala je iz želje da se kreiraju praline vrhunskog kvaliteta i jedinstvenog ukusa koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Inspiraciju su sakupljali na putovanjima po Aziji, kao i Južnoj i Centralnoj Americi, gde su imali prilike da borave na plantažama kakaoa i bolje se upoznaju sa ovom biljkom, koja se na latinskom zove Theobroma Cacao, što u prevodu znači hrana bogova.

Praline ručno prave svakog dana od pažljivo odabranih sastojaka – najfinije čokolade sa visokim sadržajem kakaoa, sveže samlevenih orašastih plodova, voća, aromatičnih začina i esencijalnih ulja. Svi sastojci su isključivo prirodni i visokokvalitetni, bez veštačkih aroma i konzervanasa.


Ekskluzivnost pralina leži, pre svega, u njihovoj svežini. Na pakovanju je uvek naznačeno da je najbolje konzumirati ih u roku od mesec dana, jer se tada oseća punoća svakog ukusa. To je i najvažnija razlika u odnosu na industrijske proizvode, koji se kupuju u samoposlugama i stoje više od godinu dana na rafovima. Osim svežine, ove praline su prepoznatljive i po svom elegantnom izgledu i pakovanju.

Asortiman pralina obuhvata najrazličitije ukuse, a trenutno ih je u ponudi 15, od kojih se izdvajaju praline punjene kremom od pečenih lešnika i mlečne čokolade, koje su jedne od najomiljenijih, zatim karamel sa zrncima morske soli, malina u kremu od bele čokolade, indonežanska kafa u čokoladnom kremu, kajen paprika u kremu od crne čokolade, krem od bele čokolade sa crvenim biberom i limunom. Osim klasičnih bombonjera, osmislili su i posebne kolekcije pralina:

Sazvežđa – praline u obliku zvezda, sa posebnim omotom i karticom za svaki horoskopski znak;

Mesečeve mene – praline u obliku mesečevih mena, uz koje se dobija kalendar sa mesečevim menama za tekuću godinu.

Izvor: BIZLife magazin

Foto: BIZlife magazin