Kuda ovog leta: Lista najboljih muzičkih festivala

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Dolazi vreme muzičkih festivala, a ovo je lista najboljih koje možete da posetite ako ste željni dobrog provoda i odlične muzike.

Ako želite da slušate uživo neke od najvećih svetskih muzičkih imena, sajt Buro247 predstavlja vam festivale na kojima sebi možete da priuštite ovo zadovoljstvo.

1. Primavera Sound

Festival koji je aktivan još od 2001. godine, održava se u Barseloni i privlači posetioce širom sveta. Prošle godine ovaj festival posetilo je čak 200.000 ljudi, jer su nastupala imena kao što su Solange Knowels i Grace Jones. Ove godine najavljeni su Lorde, ASAP Rocky i Bjork. Cene se kreću od 200 evra, a festival će trajati od 30. maja do 3. juna.

2. Sonar Festival

Nekoliko nedelja nakon Primavere, održava se drugi kultni festival, Sonar, koji će se takođe održati u Barseloni na Montjuicu. Poznat po velikom spektru elektronske muzike, ove godine slave 25. godinu postojanja. Najavljeni su Laurent Garnier, Diplo, Bonobo, Bicep, zatim solista Radioheada Thom Yorke i fenomenalan bend Gorillaz. Karte možete nabaviti već od 60 evra, a održat će se od 15. juna do 17. juna.

3. Lollapalooza Paris

Poznati američki festival Lollapalooza dobio je nekoliko svojih verzija u Evropi, a jedna od njih je u Parizu. Glavne zvezde ovog dvodnevnog festivala su Depeche Mode, The Killers, Gorillaz, zatim Dua Lipa, Kasabian, Parov Stelar, Bastille, Black Rebel Motorcycle i mnogi drugi. Dakle, u samo dva dana možete na ovom festivalu da poslušate neke od velikih svetskih imena. Cena festivalske karte je 150 evra, a održaće se 21. i 22. juna.

4. Sziget

Ovo je jedan od najpristupačniji festivala u Evropi sa najboljom muzičkom postavom. U njegovom izdanju u 2018. godini moći ćete da slušate Kendricka Lamara, Noela Gallaghera, Arctic Monkeys, Cigarettes After Sex, La Femme, Clean Bandit, The Kooks i brojne druge izvođače. Cene ulaznica kreću se od 70 evra, a festival traje od 8. do 15. avgusta.

5. Way Out West

Izvođači koji su za sada potvrdili svoje nastupe su Lykke Li, Arctic Monkeys, Arcade Fire i Kendrick Lamar. Spisak izvođača još nije gotov, ali teško da će ovaj festival razočarati, budući da su prošle godine nastupali Lana Del Rey, Frank Ocean i Regina Spector. Postoji još od 2007. godine i ima reputaciju jednog od najbolje organizovanih festivala na svetu. Održava se u Geteborgu u Švedskoj od 9. do 11. avgusta, a cena ulaznica se kreće od 180 evra.

6. Flow Festival

Na ovom festivalu u Helsinkiju 2017. godine nastupali su Lana Del Rey, Moderat, Frank Ocean i brojna druga eminentna imena muzičkog sveta. Ono što još izdvaja ovaj festival od drugih jesu impresivne instalacije koje su za ovaj festival napravili finski savremeni umetnici. Ove godine se među izvođačima nalaze St.Vincent, Patti Smith, Lykke Li, Arctic Monkeys i Kendrick Lamar. U ovom festivalu možete uživati od 10. do 12. avgusta, a najniža cena ulaznice jeste 100 evra.

Izvor: BIZLife/Buro247.hr

Foto: Youtube/Printscreen