KULTURA: Šta nam sve Beograd nudi sledeće nedelje?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, Facebook printscreen

Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd na početku jeseni, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

1. Mikser House: Izložba „Iza Horizonta“

laza-ristovski_facebookMikser House (Karađorđeva 46) vas poziva na otvaranje izložbe “Iza horizonta“ koja će biti otvorena 19. oktobra u 19:00h u Mikser House-u. Izložba će prikazati dvadeset pet odabranih fotografija iz različitih životnih perioda Laze Ristovskog.

Polovina fotografija oslikava najranije Lazino detinjstvo i njegove početke bavljenja muzikom, a autor druge polovine je Lazin drug iz vojske, profesionalni fotograf Zoran Trbović, koji ga je pratio kroz profesionalnu muzičku karijeru.

Biće izloženi i Lazini instrumenti, orgulje Hammond po imenu „Mikica“ koje je svirao od 1972. godine i koje su bile nezaobilazni deo scenografija i koncerata grupa Smak i Bijelo dugme, njegova prva harmonika koju je dobio kada je imao pet godina, kao i Lazina akustična gitara na kojoj je svira do poslednjih dana.

Izložbu prate i autorski, umetnički video radovi Ivana Grlića, a određene sekvence tih radova će se naći i u dokumentarnom filmu „Iza horizonta“ posvećenom ovom velikom umetniku.

Izložba će biti otvorena do 9. novembra.

Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/1691444957840431/

2. Kolarčeva zadužbina: Radionica „Skriveni uglovi Beograda“

radionica-skriveni-uglovi-beograda_facebookKolarčeva zadužbina (Studentski trg 5) vas poziva na radionicu „Skriveni uglovi Beograda“ koja će biti   organizovana u Beogradu iz dva dela : prvi, posvećen participativnom maprianju, od 20. do 23. oktobra, a drugi, posvećen interpretaciji nasleđa,od 4. do 7. novembra 2016. godine.

Prijavljivanje traje do 18. oktobra, a zainteresovani bi trebalo da pošalju svoje kratke biografije (do 200 reči), kao i kratko motivaciono pismo (do 500 reči) u kojem objašnjavaju svoju zainteresovanos za pomenutu radionicu, na adresu: europa.nostra.serbia@gmail.com. Kotizacija za učesnike iznosi 2000 dinara.

Tokom ova dva, tematski povezana segmenta radionice učesnici će imati priliku da nauče kako da otkrivaju različite slojeve i značenja grada i da ih interpretiraju i predstavljaju drugima na inovativne načine. Učesnici će imati prilike da se upoznaju sa metodom participaticnog mapiranja, ali i idejom baštine, značajem njenog očuvanja i različitim mogućnostima njene interpretacije.

Radionica „Skriveni uglovi Beograda” namenjena je studentima i mladim stručnjacima iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, ali i arhitekture, urbanizma, informacionih i komunikacionih tehnologija, i svih drugih zainteresovanih za istraživanje, promišljanje i prezentovanje nasleđa Beograda na interaktivan i savremen način.

Radionicu u saradnji organizuju udruženja građana Evropa Nostra Srbija i Tačka komunikacije, kao deo projekata BeoPatrimonium i Zvučna mapa Beograda.

Nađite ih na Fejsbuku: www.facebook.com/events/640708446086406/

Pregled: 1 2 | Pogledaj kao jednu stranicu

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay, Facebook printscreen

Piše: A.M.