Lana Del Rej i „Radiohead“ na sudu zbog optužbi za plagiranje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Kada se pojavila na sceni, Lana Del Rej (Lana Del Rey), bila je pravo osveženje. Upečatljiva ličnost koja je unela malo sofisticirane dekadencije, tetovaže, maznu erotiku i hitove kojima je rok trajanja neograničen.

Ipak, kod nje (i njenog tima) originalnost izgleda nije neiscrpna. Naime, preko svog Tviter profila je potvrdila kako ju je grupa „Radiohead“ tužila zbog toga što su uvereni da je njena pesma „Get Free“ u stvari plagijat kultne pesme „Creep“.

Najnoviji album američke pevačice, „Lust for Life“, naišao je na dosta dobar odjek kod publike, ali to više nije jedino na šta će Lana Del Rej morati da se fokusira. Naime, kako je službeno potvrdila preko društvenih mreža, grupa „Radiohead“ ju je tužila za povredu autorskih prava i traži stopostotno vlasništvo nad pesmom koja se našla na novom albumu.

Reč je o pesmi “Get Free”, za koju Radiohead smatra da je plagijat njihovog kultnog hita “Creep”. Prema rečima Lane Del Rej, ta pesma joj uopšte nije poslužila kao inspiracija, ali je ponudila do 40 odsto prava na pesmu, što su advokati druge strane odbili, zbog čega će celi slučaj da završi na sudu. Koliko su ove dve pesme zaista slične, prosudite sami.

Izvor: BIZLife/Buro247

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.

Komentari 1

  1. novikorisnik

    Ja bih rekao da Radiohead ima pravo kad kaže da je plagijat….