Letnji ambijent zbog kojeg će gosti jedva čekati da svrate kod vas

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Što se letnjih dana tiče, najlepše ćete ih provesti sa prijateljima i rodbinom. Kada niste na putu, nemate sastanke, ne birate restorane, dođe vam da odmorite u udobnosti svog doma i da nigde ne mrdate. To je odlična ideja, naročito ako je vaš dom uređen tako da prijatelji jedva čekaju da svrate u vašu oazu mira i harmonije.

Male terase i balkoni

Ukoliko imate veliku terasu ili ogromnu baštu, vi ste pravi srećnik. Međutim, često se dešava da su balkoni i terase u samom centru vrlo skučeni. Što, naravno, ne predstavlja nikakav problem. Važno je samo dobro iskoristiti prostor.

Nameštaj bi trebao biti rasklopiv, tako da možete lako da ga sklopite i odložite kada vam ne treba. Takođe, preporučuju se klupe u obliku slova L koje se mogu otvarati i iskoristiti kao prostor za odlaganje. Udobnosti doprinosi i to da boju i materijal tepiha uklopite sa bojom i materijalom jastučića koje ćete poređati na komadima za sedenje.
Zelenilo i osvetljenje su ključni kada je u pitanju komfor vašeg balkona. Preporučuju se svećnjaci i sveće, ali nemojte pretrpavati prostor. Iz istog razloga biljke u saksijama okačite na zidove ili negujte puzavice.

More u vašoj kuhinji – kreirajte je sami

Kompanija Officine Gullo dizajnira nestvarne kuhinje od kojih bismo izdvojili „Blue Saphire“, koja je vodeća nijansa u njihovom dizajnu. Kuhinju možete dizajnirati sami, sklapajući elemente i ploče koje su vam neophodne. Takođe je i izbor boje vaš, a kako biste uneli dah morske soli u vaš dom preporučujemo upravo safirnoplavu nijansu.

Prava rasveta za vaš sto

Tradicija je da se postavljaju visoki svećnjaci sa elegantnim svećama na sto tokom večere. Ukoliko vam to ne odgovara, svetlo možete dobiti i kada postavite lampu – međutim, to će oduzeti puno prostora i delovaće neugledno. Zato obožavamo ovu inovaciju koja je vrlo praktična za sve koktel večere i opuštene varijante druženja: prenosiva „koktel“ lampa u obliku pečurke za prijatne večere.

Osvežite dnevni boravak

Uvek se govori o osveženju nekog prostora u vidu detalja, sitnica, foto-tapeta, slika… Mi ćemo izaći iz tog okvira i zaključiti da ništa ne može uneti drastičnu razliku u izgled vašeg dnevnog boravka kao što je to odlična, udobna i upečatljiva garnitura.

Iskoristite prostor ispod stepeništa

Pored polica, plakara, ogledala, ispod stepeništa možete postaviti i fotelje, kao i ležajeve.

Tako će vašim gostima biti udobno dok izuvaju ili obuvaju cipele (ukoliko je to pravilo koje vlada u vašem domu).

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Brankica M.

    „bi trebao biti“ je gramatički neispravno.