Londonski frizer besplatno šiša beskućnike na ulici

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Jedan frizer iz Londona, rešio je da besplatno šiša beskućnike i tako dobio ogromnu podršku na društvenim mrežama.

Džošua Kumbs je frizer koji svoje usluge besplatno nudi beskućnicima na ulicama Londona. Kao i svaki dobar frizer, ćaska sa svojim klijentima, sluša priče o njihovim problemima, osećanjima, ali ne na udobnoj fotelji salona već na ulici.

Beskućništvo je u Londonu veliki problem, i Džošua svojim frizerskim makazama ima želju da podigne svest o tom problemu i da pokuša da probudi razumevanje za ljude u nevolji, piše portal unilad.co.uk.

Pošto završi sa šišanjem, Džošua obavezno pita klijente da li mu dozvoljavaju da njihov stari i novi izgled, putem fotografija, podeli na društvenim mrežama.

Deleći priče beskućnika, koristeći haštag „Do Something For Nothing“ mladi frizer naglašava činjenicu da oni, kao i svi ljudi, imaju svoju priču koja ih je dovela do nezavidne pozicije.


Govoreći o svom poslu na ulici, Džošua kaže da se tu „ne radi baš o makazama i besplatnom šišanju“. Reč je tome, kaže, da se vreme posveti onima koji imaju dosta problema, koji nemaju krov nad glavom, da se sa njima popriča, jer su često ignorisani, i da se njima podele nade, misli, problemi…

I dok Džošua besplatno šiša, njegov prijatelj Džejmi fotografiše beskućnike i potom ih slika. Oni su iznajmili jedan galerijski prostor u kome organizuju svojevrsne izložbe portreta beskućnika koje su upoznali.

Cilj im je da na takav način naprave neku vrstu mosta između beskućnika i ljudi, koji bi trebalo, kako kažu, da imaju „više razumevanja za one koji se razlikuju“.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay