„Luda kraljica“ konačno otkrila svoju narav! Ko će posle ovoga zaista sedeti na tronu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Na društvenim mrežama fanovi serije „Igra prestola“ otvoreno iskazuju nezadovoljstvo poslednjom sezonom, a naročito 5. epizodom. Do kraja cele serije ostala je još samo jedna epizoda, a mnogi se žale da je sve „zbrzano“ i da većina onoga što se desilo nema baš mnogo smisla.

Krenimo redom.

Deneris Targerijan


Scena u kojoj Deneris Targerijan stoji raščupana, sa podočnjacima i vidno iznervirana je sama po sebi čudna, jer je Deni do sada uvek bila „sređena“, a njena kosa je bila njen glavni adut. Čini se da joj „samo mačke fale“, pa da je prikažu kao čudnu, ludu ženu koja je ostala sama. Ova scena je „kratka uvertira“ u sledeće scene u kojima će Deni bukvalno neosnovano da izvrši genocid. Šta je ovde sporno? Nedostatak vremena. Nisu imali dovoljno vremena da „razviju mračnu stranu“ Lude kraljice i zato sve izgleda iznenada i „na silu“.

A evo šta kažu fanovi:

 Sersei Lanister


Sersei je kroz celu seriju pokazivala svoju mračnu stranu, i fanovi su bili svesni toga da je ona „bad guy“, ali su krili simpatije prema njoj, jer je ona jedina koja maestralno „plete mrežu“ i „igra igru prestola“. Njen kraj je previše „nedorečen“. U redu je to što su hteli da Džejmi i Sersei umru zajedno, jer je to logično, ali da li je glavni zlikovac zaslužio tako „nekreativnu smrt“? Evo šta misle fanovi: Arja Stark


Arja možda jeste heroj i neustrašivi ubica, ali se u ovoj epizodi čitava njena izgradnja lika do sada kosi sa njenim trenutnim odlukama. Ona je prevalila dugačak put, stigla do samog utvrđenja i zatim je odustala od svog cilja? To uopšte ne liči na Arju. Dalje, spasavanje joj u ovoj epizodi uopšte „ne ide od ruke“. Jedino što može da se pročita sa njenog lica jeste da treba na svoju listu da doda još jedno ime: Deneris Targerijan. U čemu se slažu i fanovi:


Šta će se sada desiti kada je „osloboditeljka robova“ „poludela“, a Džon Snou ne želi da sedi na tronu? Da bi se proročanstvo veštice iz šume, koja je davno prorekla Sersei sudbinu, ostvarilo, logično je da zavlada „mlađa, lepša kraljica“. Možda će Deni nastaviti svoju tiraniju? Ili će to ipak biti Sansa, a Džon će vladati Severom? Ostaje nam da sačekamo sledeći ponedeljak:


Izvor: BIZLife

Foto: Youtube