X
  • English
X

Afterhour

Mekenzi Bezos DONIRA polovinu bogatstva i OHRABRUJE druge

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta-Evan-AgostiniInvisionAP

Mekenzi Bezos, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, obećala je da će dati barem polovinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

Javno obećanje Mekenzi je dala samo nekoliko meseci nakon okončanja brakorazvodne parnice između nje i najbogatijeg čoveka na svetu.

Milijarderka je uputila i javni apel kojim ohrabruje najbogatije ljude na svetu da većinu svog bogatstva posvete dobrotvornim ciljevima.

Sličnu inicijativu su pokrenuli Voren Bafet i Bil i Melinda Gejts 2010. godine, a do sada su je podržala 204 pojedinca i porodice.

Mekenzi Bezos je postala jedna od najbogatijih žena na svetu nakon razvoda s Amazonovim osnivačem, zauzevši 22. mesto na Blumbergovoj listi milijardera.

Naime, trenutno bogatstvo Mekenzi Bezos iznosi oko 36,6 milijardi dolara. Njen bivši muž zauzeo je prvo mesto na prethodno spomenutoj listi s bogatstvom od oko 114 milijardi dolara.

Mekenzi Bezos je u pismu najavila ovaj svoj potez naglašavajući da „ima nesrazmerno mnogo novca“.

Povezane vesti

LIČNOST NEDELJE: Mekenzi Bezos

Mekenzi Bezos, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, obećala je da će dati barem polovinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe. Javno obećanje

Izvor: Agencije

Foto: Beta-Evan-AgostiniInvisionAP