Mensa Srbija organizuje prvi međunarodni skup o darovitosti

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Međunarodna naučno-stručna konferencija “Darovitost prepoznavanje i podrška” počinje danas u Novom Sadu, a trodnevni skup organizuje Mensa Srbija kako bi doprinela podizanju svesti o darovitim osobama kao resursu svake države.

Prvi međunarodni skup o darovitosti treba da ukaže i na izazove sa kojima se suočavaju oni koji rade sa darovitim osobama, navedeno je u saopštenju.

Na konferenciji će učestvovati više od 100 predstavnika obrazovnih i naučnih institucija, ustanova socijalnog rada i nevladinih organizacija iz 12 evropskih zemalja, kao i članovi organizacije Mensa Srbije i drugih zemalja od kojih neke već imaju ozbiljne programe za rad sa darovitom decom i omladinom.

Mensa je najstarija i najveća neprofitna međunarodna organizacija koja okuplja osobe sa visokim koeficijentom inteligencije i ima više od 140.000 članova u više od 100 zemalja.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Dr Miggyy

    Gospodin ministar Đorđević je lepo rekao da država treba da školuje darovite ljude, ali nije rekao kako da se ti ljudi nakon školovanja zaposle, već odlaze u inostranstvo. Zemlje zapada dobijaju solidne stručnjake i naučnike bez dolara investicije u njih. Kod nas darovite i školovane ljude ne mogu da dođu do izražaja jer njihova mesta su zauzeli kadrovi sa kupljenim, potkupljenim i na sumnjiv način stečene diploma (tu je i ministar Đorđević, nekada vozač Jorgobanke, Gašić, keramičar i ljubimac ΛV, Grčić, direktor EPS-a pečenjar, T. Nikolić, svaštar), eminentni naučnici i “doktori nauka” sa plagijatima doktorata (Mali, Šapić, Stefanović, Tabakovićka, Tončev) kojih forsira i brani vispreni i prepošteni ΛV. Zbog ovakvih zemlju napuštaju dobar deo od onih trideset hiljada građana nadareni ljudi. ΛV se sprema da uvozi radnu snagu, kopira Đinđića, koji je pričao da će uvoziti radnu snagu iz Japana. Može, a svoje neka protera iz zemlje?