Mračna predviđanja Stivena Hokinga o budućnosti ZEMLJE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube printscreen

Dopustite Stivenu Hokingu, uglednom fizičaru, da bude vesnik neverovatno interesantne, ali užasavajuće strašne vesti o stanju sveta. U dokumentarcu koji bi trebalo da se pojavi na BBC-jevom kanalu „Expedition New Earth“,  Hoking predviđa da će planeta Zemlja trajati još 100 godina. Drugim rečima, svet kakav danas poznajemo, neće postojati u sledećem veku.

Novi dokumentarac govori o mogućnostima života na Marsu. Čak i više od toga – govori o naseljavanju Marsa. Hoking je govorio o naseljavanju Marsa i ranije. On misli da je urgentnije nego ikad da se razmatra druga opcija za naseljavanje (on tu planetu zove „Planeta B“).


via GIPHY

Hoking je u vezi ovoga veoma ozbiljan o svojoj tvrdnji da je BBC čak preneo da Stiven Hoking misli da će ljudska rasa morati da naseli novu planetu u narednih 100 godina da bi preživela.

I sve to zato što su klimatske promene, česti udari asteroida, epidemije i rast populacije učinile da naša planeta postane sve nesigurnija.

Dalje, Hoking veruje da će razvoj veštačke inteligencije značajno doprineti nestanku planete Zemlje i ljudske rase.

On misli da ljudi neće moći da se takmiče sa tehnologijom i da će biti „izgurani“ sa planete.

Bilo da je Hoking u pravu ili ne, ovo samo skreće pažnju na to koliko je važno brinuti o našoj planeti jer ona neće trajati zauvek.

Izvor: BIZLife, hellogiggles.com

Foto: Youtube printscreen

Piše: A.M.