MTV nagrada za “Ničim izazvan”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB/promo

Bend iz Srbije Ničim izazvan ovogodišnji je dobitnik nagrade za najboljeg izvođača iz ovog regiona – MTV Best Adria Act u okviru dodele MTV evropskih muzičkih nagrada, održane prošle noći u Londonu.

U ovoj kategoriji iz Srbije je bila nominovana i pevačica Sara Jo, kao i Nina Kraljić, Marin Jurić – Čivro i Koala Voice.

“Ne pamtim kada smo bili ovako uzbuđeni!”, izjavili su članovi benda. “Velika je ovo stvar za nas. Sama nominacija je bila veliko priznanje za naš rad, a ovo osvajanje nagrade nas je potpuno bacilo u nebesa. Ponosni smo na nagradu i ponosni smo na ljude koji nam pružaju podršku svih ovih godina, a posebno na one ljude koji vole našu muziku i koji su poslednjih mesec dana glasali za nas. Slavićemo par dana i onda nastavljamo sa radom još snažnije nego pre!”

Zahvalili su se i postom na Fejsbuku:

Šoun Mendez osvojio je ove godine tri nagrade MTV EMA – za najbolju pesmu “There’s Nothing Holdin’ Me Back”, za najboljeg izvođača, kao i za najveći broj fanova. Priznanje Best Look otišlo je za Zayn, najbolji novi izvođač je Dua Lipa, a za najbolji pop nagrada je pripala Kamili Kabelo.

U kategoriji Best Video pobedio je Kendrik Lamar “Humble”, Best Live Ed Širan, Dejvidu Geti je pripala nagrada za elektronsku muziku, dok je u kategoriji rok muzike nagrađena grupa Koldplej. Najbolji hip hop izvođač ove godine je Eminem.

Nagrada koja nosi naziv “Global Icon” otišla je u ruke U2.

Voditeljka dodele bila je Rita Ora, kojoj je u rodnom gradu pripala čast da ugosti muzičke velikane, a ujedno je imala i svoj prvi EMA nastup. Ona je uz pratnju više od 50 plesačica izvela medli svojih pesama “Your Song” i “Anywhere”.

Izvor: Danas

Foto: FB/promo