Najbolji pekari Srbije pripremali srce od hleba i pecivo za decu iz Zvečanske

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Pobednici ovogodišnje Pekarijade, zvanično najbolji pekari Srbije, pokazali su da su pored toga što su majstori svog zanata ujedno i pravi humanitarci i rešili da sa malo svoje pekarske magije obraduju i mališane iz “Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine” u Zvečanskoj.

Tradicionalno, povodom Svetskog dana hleba kompanija Lesaffre uz pomoć najboljih pekara Srbije i pekara As, obradovala je mališane iz ustanova za nezbrinutu decu širom Srbije srcem od hleba i donacijom u pecivu.

Oni su takođe, deo svog znanja i veštine, u Pekarskom centru kompanije Lesaffre, preneli i najvernijim predstavnicima online zajednice „Mesimo zajedno“ sa kojima su nakon toga zajedno uručili donaciju i družili se sa najmlađima.

Marketing menadžer u kompaniji Lesaffre Milena Obradović izjavila je da su u toj kompaniji želeli da i ove godine deci bez roditeljskog staranja širom Srbije, a povodom Svetskog dana hleba naprave „pravi mali praznik“.

„Ponosni smo na naše pobednike Pekarijade, koji su na ovaj način pokazali da nisu samo izvrsni majstori već i veliki ljudi, koji misle o drugima. Pecivo je najlepše kada je pripremljeno od srca, te smo zato i ove godine održali simboliku donacije srca od hleba našim prijateljima iz ustanova za decu bez roditeljskog staranja“, istakla je ona.

Kako je rekla, ponosni su što je i ovaj Svetski dan hleba protekao u humanom tonu, a znaju da je njihova donacija otišla na najbolju moguću adresu.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.