• English
X

Afterhour

Najnovija kampanja iz Holivuda o kojoj bruje društvene mreže: “Time’s Up”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen

Blejk Lajvli (Blake Lively), Dajan Kruger (Diane Kruger) i Ema Stoun (Emma Stone) samo su neka od imena koja su se priključila inicijativi “Time’s up“, koja za cilj ima da zaustavi problem seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja…

Jedna od tri žene koja ima između 18 i 34 godina na radnom mestu je naišla na seksualno uznemiravanje. Čak 71 odsto žena takve incidente nikad neće prijaviti. Ovo je samo jedan od alarmantnih podataka koji možete pronaći na početnoj stranici inicijative “Time’s up”, a koja se munjevitom brzinom raširila širom društvenih mreža, prenosi “Buro247“.

Razlog tome je angažman celog niza žena iz Holivuda (oko 300 žena) poput Blejk Lajvli, Dajan Kruger i Eme Stoun, Viole Dejvis, Šonde Rajms i Riz Viderspun, a za razliku od mnogih drugih inicijativa humanitarnog i aktivističkog karaktera, ova se tiče direktno njih. Naime, “Time’s up” čine volonteri ujedinjeni oko istog cilja – konačno stati na kraj sistematskom seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju sa kojim se suočavaju žene u industriji zabave. Bilo da ste glumica, rediteljka, producentkinja ili scenaristkinja, Holivud nije mesto koje će vas zaštititi, naprotiv.

“Time’s up” se finansira putem dobrovoljnih donacija, a za sada raspolažu sa oko 13 miliona dolara, koje će delom odlaziti i na sudske troškove žrtvama seksualnog uznemiravanja ili zlostavljanja. Planiraju se akcije usmerene na javnu politiku i zaštitu žena na radnom mestu.

Podsetimo, ovaj projekat, baš kao i inicijativa da se na Zlatnim globusima nosi samo crna boja, dolaze nakon niza seksualnih skandala koji su potresli Holivud, od kojih je najistaknutiji onaj vezan uz producenta Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein), kog je za uznemiravanje optužila skoro svaka žena sa kojom je ikad radio.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Buro247

Foto: Printscreen