NAJPLAĆENIJE glumice DALEKO od glumaca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Skarlet Johanson se drugu godinu za redom nalazi na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica, ali je tek osma na ukupnoj listi najplaćenijih glumaca.

Tridesetčetvorogodišnja glumica sa godišnjom zaradom od 56 miliona dolara na Forbsovoj listi se našla ispod sedmoplasiranog kolege, Adama Sendlera.

Skarlet Johanson je zaradila 15,5 miliona dolara više nego prethodne godine, kao i njene kolege, najviše zahvaljujući planetarnom uspehu franšize “Osvetnici: Kraj igre”.

U prvih deset najplaćenijih glumaca uspela je da se plasira samo još jedna žena, kolumbijsko-američka glumica, komičarka, televizijska voditeljka i manekenka, Sofija Vergara.

Ranije ove nedelje, prema poslednjem godišnjem rangiranju finansijskih stručnjaka, Dvejn Džonson je proglašen za najplaćenijeg glumca u poslednjih 12 meseci, zahvaljujući zaradi od 89,4 miliona dolara.

Zanimljivo je da je svih deset najbolje plaćenih glumica ove godine zaradilo više od 20 miliona dolara, što je prošle godine uspelo samo prvim dvema sa liste – Skarlet Johanson i Anđelini Džoli.

Johansonova će dobiti naslovnu ulogu i sledeće godine u novom nastavku “Osvetnika: Crna udovica”, a i vlasnica je sportskog brenda “Ander armur”.

U međuvremenu, Anđelina Džoli koja je u 2018. zaradila 28 miliona dolara, ispala je sa ovogodišnje liste deset najplaćenijih glumica jer su njene koleginice značajno povećale svoju zaradu.

Sa liste su ispale i Mila Kunis, Džulija Roberts, Kejt Blančet, Melisa Makarti i Gala Gadot.

Za razliku od liste glumaca, vidljiv je nedostatak raznolikosti među ženama sa najvećom zaradom. Vergara je kolumbijsko-američka glumica, ali u prvih deset nema ni jedne glumice afro-američkog porekla.

Prvih pet mesta na listi najplaćenijih glumica ove godine zauzimaju Skarlet Johanson, Sofija Vergara, Ris Viderspun, Nikol Kidman i Dženifer Aniston.

Izvor: Agencije

Foto: YouTube