Naočare za vid – modni trend ili potreba?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Retko šta može dosegnuti takvu popularnost i ući u klasiku poput mini-suknje, teksas jakne i male crne haljine. Ipak, čini se da su naočare za vid na pravom putu da dopune taj spisak. Već nekoliko godina traje pomama za naočarima za vid i za različitim, atraktivnim okvirima. Čak se ide i u tu krajnost da ljudi kojima je vid savršen i naočare im nisu potrebne nose stakla bez dioptrije ili ih uopšte ne nose (da, da samo okvir je bitan). Stvari se nisu ovako zahuktale još od pojave lenonki.

Zaboravite etiketu štrebera kada vidite nekoga sa naočarima! One su sada simbol elegancije i sofisticiranosti. Čak ih i Viktorija Bekam rado nosi.
Da bi se trend proširio i uzeo opšteg maha, obično prvo mora da se prošeta modnom pistom. Međutim, s naočarima nije u pitanju takav razvoj događaja. Naočare su postale trend tako što su svi poznati primećeni da ih nose, poput već pomenute Viktorije Bekam.
Ranije je bilo nezamislivo izaći u grad sa naočarima. Većina je uvek imala to neko nepisano pravilo da se naočare za vid skidaju posle posla i zamenjuju se naočarima za sunce.
Danas se naočare više ne povezuju sa štreberima i srednjoškolkama, već su postale mejnstrim.

Kako odabrati naočare?

Kada dođete u te famozne godine i kada priznate sebi da su vam naočare zaista potrebne, postoji mnogo detalja na koje morate obratiti pažnju. Postavljaju se pitanja koje naočare odabrati, koja stakla, da li vam treba neki poseban sloj ako dugo gledate u računar? Koji su to materijali koji su najotporniji i najduže traju? I, naravno, ono najbitnije – kakav okvir odabrati? Na internetu postoji gomila informacija da procenite koji je vaš oblik lica, pa prema tome da prilagodite oblik rama naočara za vid. Istina je da ćete najverovatnije isprobati sve moguće okvire dok ne naiđete na onaj koji vam se dopadne. Dok ne probate, nećete imati pravu sliku o tome kako vam stoji i džaba vam svi oblici i merenja na internetima ovog sveta. Ovo važi i za devojke i za muškarce.

Okviri se menjaju iz sezone u sezonu

Čini se da su u prethodnim sezonama mrtvu trku vodili trendovi obrva i okvira za naočare. Takmičeći se, naravno, ko će u narednom periodu imati luđi i nesvakidašnji dizajn. Modni dizajn okvira se menja svake godine. Prethodnih sezona to je bio mačkast oblik, koji s vremena na vreme stupa na pijedestal. Zatim okrugli okviri u najrazličitijim bojama i šarama, ali, naravno, što veće to bolje. Videćemo šta nas ove sezone čeka, a dobro je što isti okvir mogu nositi i muškarci i žene. Slobodno budite maštoviti i kreativni. Ono što su na nogama salonke, na glavi su naočare.

A mi smo spescijalno za vas odabrali ove modele:
1. GUCCI
2. DIOR
3. Cartier
4. Giorgio Armani

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: M. P.

Komentari 2

  1. milijana

    Jeste li vi normalni, od koje plate da se kupe ovi okviri? Malo ste se zaigrali, deco.

  2. Ananas235

    Od direktorske, a ne botovske ili zadrugarske, kapiraš?