X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

Naučnici obznanili: Ovaj SUPLEMENT unapređuje vaš IQ

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Vlada mišljenje da osobe koje inače koriste ovaj suplement pri treningu nisu naročito pametne. Ali nauka ih je demantovala. Saznajte koji suplement unapređuje vaš IQ i razvija vaše mentalne procese.

Reč je o kreatinu. Ovaj popularni dijetalni suplement unapređuje vaš koeficient inteligencije i radnu memoriju, otkrila su istraživanja.

Iako ga najčešće povezujemo sa ljudima koji vežbaju u teretani, bodi-bilderima, i koji žele da povećaju zapreminu svojih mišića. Ali on je mnogo više od toga.

U studiji koja je sprovedena kreatin je dat vegeterijancima i veganima. Zaključak koji je iz studije izveden bio je da kreatin igra veliku ulogu u održavanju nivoa energije u mozgu i potpomaže boljem funkcionisanju mozga.

Nakon šest nedelja uzimanja po pet grama kreatina svakoga dana učesnici su bolje pamtili dugačke brojeve, bili su bolji u rešavanju problema i izmereno je da su performanse njihovog mozga unapređene, kao i da je sam kapacitet memorije povećan.

Na kraju studije je objavljeno da i dalje nije istraženo delovanje kreatina na duže staze te da se ona bazira samo na navedenom periodu, objavio je PSY Blog.

Povezane vesti

IQ ili EQ: Šta je važnije?

Vlada mišljenje da osobe koje inače koriste ovaj suplement pri treningu nisu naročito pametne. Ali nauka ih je demantovala. Saznajte koji suplement

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.