• English
X

Afterhour

Nesvakidašnja studija: Šta vaša FRIZURA govori o vama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Veoma zanimljivo istraživanje koje je objavio PsyBlog pokazuje da frizure u velikoj meri utiču na to kako mi delujemo drugima. U skladu sa tim neki stilovi kose čine da izgledamo veoma privlačno i poželjno, dok druge čine da delujemo zatucano ili pak dobronamerno.

Kada je kosa srednje dužine žena koja je odabrala tu frizuru deluje inteligentnije, pokazuje studija. ovaj stil je povezan i sa dobronamernošću koju drugi vide u ženama ovakvih stilova kose.

Kraća kosa, sa svetlim pramenovima čine da žena deluje otvoreno, samostalno i snažno. Ipak, takva kosa deluje manje privlačno na ženama.

Muškarac koji ima kosu srednje dužine, podeljenu na stranu deluje inteligentnije. Nažalost oni deluju veoma ukalupljeno i zatucano.

Najprivlačniji muškarci su oni sa veoma kratkom kosom i dužim stilizovanim šiškama. Ipak oni koji vole da ostave malo više kose napred i da je sređuju najčešće gelom deluju egoistično i smatra se da vole da budu u centru pažnje.

Studija je pokazala i da žene sa drugačkom plavom kosom izgledaju atraktivnije i bogatije ali da se smatra da nisu na intelektualnim visinama. Muškarci sa kratkom kosom i svetlim pramenovima deluju kao da imaju dosta samopouzdanja ali i izraženu narcisoidnost. Dugokosi muškarci se obično smatraju ne naročito inteligentnim ali veoma dobronamernim.

Istraživanje je pokazalo i da određene frizure uopšte ne privlače tuđu pažnju. Reč je na primer o dugačkoj, tamnoj kosi sa loknama kod žena i muškoj kosi srednje dužine sa razdeljkom po sredini.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.