NOVA POMAMA: Ovo je igračka koja velikom brzinom osvaja svet

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Najnovija igračka koja je zaludela tinejdžere širom sveta zove se fidget spinner. Pohod na džepove roditelja već je krenuo. Ima je svuda od Kineza do velikih prodavnica dečije opreme.

O čemu se zapravo radi? Sajt Hr.N1.info piše da je „Fidget spinner“ na početku bio zamišljen kao igračka koja bi trebalo da pomogne deci sa poremećajem pažnje da se lakše foksuiraju, ali vrlo brzo je prerastao u maniju velikih dimenzija.

Igračka radi na jednostavnom principu. To je spravica sa tri izbočine koje povezuje kružni oblik koji se – vrti. Sve što treba da se uradi jeste da je zavrtite.

via GIPHY

Najčešće se koristi tako što se balansira na prstu dok se velikom brzinom okreće. Ali, osim ovog osnovnog načina igranja moguće je izvoditi i nebrojene trikove. Za sve one koji žele da znaju šta je sve moguće izvoditi sa fidget spinnerom najbolje je da ovaj pojam upišu u „Youtube“ koji je već krcat raznim snimcima trikova.

Možda se sećate skočka duginih boja (Slinky), koja je pre dvadesetak godina ili manje bio prava manija. Evo njegovog naslednika koji je jeftin, dostupan, deca ga obožavaju i jednostavan je za korišćenje. Zato, spremite novčanik ako vas dete uskoro povuče za rukav i zamoli da ga kupite.

Izvor: BIZLife/Hr.N1.info

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.