Nova vina u PIK „Oplencu”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Vinarija PIK „Oplenac” nalazi se u Topoli, duhovnoj i vinskoj prestonici Srbije. Stranice svoje istorije počela je da ispisuje 1948. godine.

Poslovanjem u okviru čuvenog, po kvalitetu prepoznatljivog preduzeća „Navip Oplenac”, vinarija je imala u svom posedu skoro 700 hektara vinograda. Do početka devedesetih godina svojim kapacitetima i kvalitetom našla se na vrhu u toj oblasti u Jugoslaviji. Verujemo da je i dalje živo sećanje na: „Rajnski rizling”, „Zlatnu Oplenku”, „Oplenački crni biser”, „Smederevku”, „Leoni” i druge.

Godine 2014. PIK „Oplenac” je postao privatno vlasništvo. Došlo je do rekonstrukcije i značajnih ulaganja u opremu. Poznata i priznata vinarija, sada u novom ruhu, pleni svojom raskošnom lepotom i otmenošću.

U danima koji mirišu na zrelo grožđe PIK „Oplenac” nam predstavlja nova, barikirana vina CONSTANTA MUSE, sorte „šardone”, „sovinjon blan” i „roze”. U njih su nesumnjivo uloženi veliki trud i ljubav, znanje i umeće enologa. Specifičan sortni miris prožet diskretnim tonovima barika zagolicao je maštu onih koji su imali prilike da probaju ova dugo najavljivana vina.

Intrigantno, zavodljivo, drugačije, inspirativno – utisci su vinskih hedonista nakon prvog ispijenog gutljaja.


CONSTANTA MUSE CHARDONNAY 2016

Slamastožute boje sa zelenkastim odsjajem.

Složenog sortnog mirisa, prožet diskretnim tonovima plemenitog barika i buternim notama, koje upotpunjuju olfaktivne senzacije. Ukus je pun, glatke kremaste teksture, sa vibrantnim kiselinama, koje vino čine živahnim i pitkim.

CONSTANTA MUSE SAUVIGNON BLANC 2017

Svetložute boje sa zelenom refleksijom. Miris je složen sa izraženom sortnošću, u kome se spoznaju tonovi egzotičnog voća, ogrozda i zrelog grejpfruta. Znalački ukomponovani plemeniti tonovi barika čine miris provokativnim i inspirativnim. Ukus je pun, dobre ravnoteže, glatke teksture, topiv, prava eksplozija arome u ustima, što ga čini dugim u završnici i postoja- nosti arome.

CONSTANTA MUSE ROSE 2017

Svetlije roze boje sa zagasitim tonovima. Miris diskretno voćni, prožet jasnim tonovima barika. Ukus je pun, snažan, čvrste strukture i dobre postojanosti arome.

U hladnim danima koji predstoje ugrejte srce i dušu, nazdravite životu čašom dobrog vina iz novog asortimana vinarije PIK „Oplenac”.

Izvor: BIZLife magazin

Foto: Promo

Piše: T. K.