Održana jubilarna Balkanska MINIjada 2018. godine

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Delta Motors, zvanični uvoznik i distributer MINI vozila, bio je jedan od pokrovitelja manifestacije Balkanska MINIjada, održane od 28. juna do 1. jula 2018. godine.

Jubilarna, deseta MINIjada okupila je blizu 100 MINI vozila i strastvene ljubitelje MINI brenda iz Srbije, Grčke, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore, ali i Italije, Slovačke i Velike Britanije.

Pažnju posetilaca privlačili su najraznovrsniji primerci MINI automobila, od najstarijeg do najnovijeg restilizovanog MINI Hatch modela.  Najstariji MINI koji je učestvovao na ovogodišnjem skupu je model mk2 iz 1969. godine, a interesantno je i da su prisutni bili čak i gosti iz Velike Britanije koji su,  svojim MINI mk2 modelom, prešli više od 2.400km dolazeći na MINIjadu. Ovogodišnja MINIjada mogla se pohvaliti i najmlađim ljubiteljem MINI automobila koji ima samo osam meseci.

Atmosfera je, tokom sva tri dana, bila divna, a učesnici su uživali u živopisnim predelima Tare i Zlatibora, razmenjujući iskustva iz vožnje svojih omiljenih MINI automobila.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo