Održana tradicionalna premijera animiranih filmova đaka British International School

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Klub animiranog filma Britanske internacionalne škole – Beograd, postoji već sedam godina. Svake godine kulminacija rada kluba je premijera animiranih filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina. Ove godine premijera je održana u nedelju 17. juna. Učenici škole su gledali svoje animirane fimove na velikom filmskom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.

Kroz klub animiranog filma ove godine je prošlo dvadesetoro dece uzrasta od 5 do 11 godina. Oni su iz nedelje u nedelju vredno radili i snimili oko sto kratkih animiranih filmova. Za neke đake ovo je već peta godina kako stvaraju u okviru kluba i to se vidi po njihovim filmovima, po kompleksnosti njihovih priča i preciznosti tehnike koju koriste.
Čak i najmlađa deca su sposobna da ispričaju svoje priče snimajući animirani film što im daje osećaj kreativne moći. Kad deca osete mogućnost izražavanja putem sofisticarnog medija kao što je animirani film – to ih ohrabri da mogu da urade i sve drugo što zamisle.

Klub fotografije postoji u Britanskoj internacionalnioj školi već četiri godina. Ove godine, četrnaest učenika srednje škole učestvovalo je u radu kluba gde su učili o značaju kompozicije, kadriranja i svetla u umetničkoj fotografiji. Tokom fotografskih izleta po Beogradu oni su istraživali grad koristeći svoje foto aparate i telephone. Snimili su fotografije na kojima je njihovo vidjenje grada i njegove atmosfere.

Njihove fotografije biće predstavljene u velikom formatu na tradicionalnoj godišnjoj foto izložbi, u nedelju, 24. juna 2018. godine, s početkom u 19h u galeriji Pro3or (Koče Popovića 9), vodećoj galeriji umetničke fotografije u Beogradu. Tu će mladi autori imati priliku da u društvu svojih roditelja i prijatelja vide svoje umetničke radove u kontekstu profesionalne galerije u kojoj su njihovi radovi bili izloženi za umetničku javnost.
Oba kluba vodio je Darko Lungulov, nagrađivani filmski umetnik, reditelj i scenarista.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo