Oni su poznati i jedan deo života su radili u prosveti

PinterestFacebookTwitterShare

Nedavno je objavljena vest da će čuvena glumica Anđelina Džoli  postati profesorka Londonske škole ekonomije. Ako vam to deluje čudno, u stvari nije, jer ona niti je prva, a ni poslednja koja je to uradila. Da poznati umetnici i javne ličnost postanu profesori ili nastavnici u školama, redovna je praksa. Neki su čak i pre svojih velikih karijera radili u prosveti.

1. Džin Simons

Basista benda “Kiss”, prepoznatljiv po isplaženom jeziku, predavao je šestom razredu u Harlemu pre  nego što je postao muzičar. Jednom prilikom Simons je otkrio da su ga nadređeni kaznili jer je izmenio lektiru:  zamenio je Šekspira stripovima jer je smatrao da će učenici to radije čitati.

2. Stingsting-telefonske-melodije.jpg

Pre nego što je postao poznat kao frontmen benda “The Police”, Sting je predavao engleski jezik, muzičko i fudbal u srednjoj školi.

3. Kevin Spejsi

Kao dodatak glumačkoj, producentskoj, režiserskoj i pevačkoj karijeri, Spejsi je proveo čitavu godinu predavajući pozorišnu umetnost na Oksfordu.

4. Alek Boldvin

Svi koji su studirali na Sautemtonskom Univerzitetu tokom 2002. godine mogli su slušati Boldvinova predavanja o pozorišnoj umetnosti.

5. Barak Obamaobama_BETA_maj13-5

Nakon završenih studija na Harvardu, Obama je bio predavač konstitucionalnog prava na Čikaškom Univerzitetu.

6. Silvester Stalonestalone.jpg

Silvester Stalone, koji se proslavio ulogom u “Rokiju”,  jedno vreme je bio nastavnik fizičkog.

7. Šeril Krou

Šeril Krou je predavala muzičko u osnovnoj školi u Misuriju pre nego što je odlučila da se u potpunosti okrene pevačkoj karijeri.

8. J.K. Rouling

Dok je pisala prvu knjigu iz sJoanne_Rowling_BEtaAP.jpgerijala “Hari Poter” Roulingova je radila kao predavač engleskog kao stranog jezika u Portugalu. Jednom prilikom je rekla da je lik profesora Snejpa inspirisan jednim od nastavnika koje nije volela.

9. Opra Vinfri

Poznata voditeljka, popra.jpgroducentkinja, glumica i urednica, Opra Vinfri, jedno vreme je predavala Menadžment na Nortvestern Univerzitetu (Northwestern University).

Izvor: Bizlife