Ostvaruje se Vulinov ruski književni san

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poznat je po “nadahnutim” govorima. To “nadahnuće” pretočio je i u knjigu, a o “veličini” tog romana govori i činjenica da je za razliku  od pravih pisaca koji rade u Srbiji, baš naš ministar dobio privilegiju da bude objavljen i na ruskom jeziku.

Vulin je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu predstavio rusko izdanje svoje knjige “Lepota” . Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća “Alateja”.

“Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi?”, rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je “u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu”.

 

Izvor: RTS, agencije, BIZlife

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. Baki 55

    Još kad bi neko kupio knjigu? Mada, ostavila mu je Baba Jula recept kako se kad si na vlasti “prodaju” knjige koje nikog ne interesuju.