Otkrivena bista Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

U Novom Bečeju svečano je otkrivena bista jednom od najpoznatijih srpskih kompozitora, Josifu Marinkoviću uz podršku kompanije NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“. Cilj projekta je očuvanje kulturnog i muzičkog nasleđa Novog Bečeja, kao i promocija lika i dela ovog muzičkog stvaraoca koji se smatra utemeljivačem vokalnih žanrova i rodonačelnikom solo pesme u našoj zemlji.

Kompanija NIS takođe je podržala i uređenje prostora ispred Doma kulture u Novom Bečeju, gde će svi posetioci imati priliku da se kroz multimedijalni pristup, uz dostupnost bežičnog interneta i „informativnog kioska“, upoznaju sa osnovnim pojmovima o životu i delu poznatog kompozitora.

Kao kompanija koja podržava projekte koji imaju za cilj promociju i očuvanju kulture, nauke i istinskih vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti „ Zajednici zajedno“.

U okviru promocije lika i dela ovog čuvenog srpskog kompozitora u Domu kulture Novi Bečej biće održani „Dani Josifa Marinkovića“ gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka čuvenih dela čuvenog kompozitora.

Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi već devet godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života i realizuju projekti koji unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Ovaj program realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran. U okviru ovog programa kompanija je do sada uložila oko 800 miliona dinara i realizovala 858 projekta koji su doprineli kvalitetnijem životu zajednica u kojima su sprovedeni.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo