Ovi muzeji se otvaraju 2019. godine u svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Svaka nova godina nosi sa sobom i činjenicu da se negde neka nova vrata „otvore“. Ove godine ima dosta muzeja koji će svoja vrata otvoriti za nas i pokazati nam nove atrakcije, ideje i remek-dela.

„Muzej Kipa slobode“ (Statue of Liberty Museum), Njujork, Njujork

Ovaj muzej se otvara u maju 2019. godine i prostiraće se na skoro 2.500 metara kvadratnih. U ovom muzeju biće izložena i originalna baklja kipa. Muzej vredan 100 miliona dolara imaće vrhunske interaktivne ekrane. Što se tiče materijala od kojih je izgrađen muzej, upotrebljeni su isti granit, bronza i bakar iz 19. veka koji je arhitekta Ričard Moris Hant koristio za pijedestal statue. Na krovu će biti prirodna livadska trava, kako bi lokalnim pticama pružili pravo okruženje.

„Muzej filma“ (The Academy Museum of Motion Pictures), Los Anđeles, Kalifornija

Zvaničan datum otvaranja ovog muzeja još nije objavljen. Međutim, poznato je da će ovaj muzej imati prostor za izložbe, specijalne događaje i prostorije za edukaciju. Misija ovog muzeja biće da istraži umetnost i nauku filma i filmske industrije.

„Narodni muzej Katra“, Doha, Katar

Otvaranje će biti u martu 2019. godine. Ovaj muzej će biti centar prošlosti, budućnosti i sadašnjosti Katra sa fokusom na samu istoriju. Dizajn je radio arkitekta  Žan Nuvel, a zgrada sadrži auditorijum sa 220 mesta za sedenje, dva restorana i kafić, istraživački centar i laboratorije, kao i park sa specifičnim biljnim vrstama.

„Bauhaus muzej u Desau“, Desau, Nemačka

Jedna od najvažnijih umetničkih i dizajnerskih škola prošlog veka, Bauhaus škola je bila značajan pokretač Modernog dizajn pokreta i pokrenula revoluciju u umetničkoj i arhitektonskoj praksi 20. veka.

U septembru 2019. godine Fondacija Bauhaus Desau planira da otvori novi muzej. U ovoj godini obeležava se šestogodišnjica od nastanka istorijske Bauhaus škole koju je osnovao arhitekta Volter Gropius (Walter Gropius). Muzej će obezbediti prostor za stalnu postavku izložbe obimne arhive Bauhaus Fondacije, koja je druga po veličini zbirka Bauhaus nasleđa u svetu i ubraja skoro 40.000 stvari.

Izvor: BIZLife, Forbes

Foto: Pixabay