Ovih 6 elemenata utiču na VAŠ SAN

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Beg od stvarnosti i maštanje se uvek vezuje za snove. Nekada smo suviše uplašeni da ostvarimo svoje snove kao i glavni junak indi filma The Good Night. Kada protagonista počne da preispituje svoju stvarnost, bira da potraži savršeno rešenje u snovima.

Snovi su sjajna stvar, ali i dalje još uvek nedovoljno istražena. Jedno od skorijih istraživanja, međutim, došlo je do zapanjujućih podataka. Naime, ono je istraživalo šta se to dešava pre nego što zaspimo i nakon toga. Verovatno će vas začuditi šta sve utiče na naš san. Pa, pogledajmo…

Zemljin magnetizam može uticati na to kako sanjamo

Za zemljino magnetsko polje se smatra da je jedan od najvećih faktora koji utiče na san ljudi. Studija koja je još u toku se čini da dokazuje da smenjivanje manje i veće magnetske aktivnosti ima uticaja na ono šta sanjamo.

Spoljni mirisi i zvuci menjaju naš san

Sve što se oko nas dešava dok spavamo može uticati na zaplet našeg sna. Na primer, ukoliko dok spavamo slušamo muziku, možemo sanjati da smo na koncertu. Ukoliko su ruže neposredno blizu vas, vrlo je verovatno da će i one biti deo sna.

Košmare možemo da delimo    

Možda ste čuli kako blizanci imaju slične navike, interesovanja, pa čak i fobije. Očigledno, genetika igra veoma važnu ulogu u ovoj situaciji. Ali, da li ste znali da blizanci mogu da imaju i košmare?

Kolor televizor menja boju vaših snova

Ovo možda zvuči kao nešto što je izašlo iz naučno-fantastičnog filma, ali, prema studiji rađenoj 2008, način na koji gledamo televizor može uticati na našu nesvesnu percepciju stvarnosti.

Sir stvara snove

Britanska komora sira je bila deo studije koja je pokazala da konzumiranje mlečnih proizvoda može imati uticaj na naš san.

Ukoliko spavate sa licem nadole, verovatno ćete imati erotske snove        

Jedan od najzanimljivijih detalja je da ljudi koji spavaju na stomacima menaju način na koji dišu jer stavljaju pritisak na grudi. To, na kraju, utiče i na povećanu mogućnost za seksi snovima.

 

Izvor: BIZLife, culturacolectiva.com

Foto: Pixabay

Piše: Ana M.