Ovo su „najluđi“ gradovi na svetu, a Beograd…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za sve one koji žele nezaboravne lude noćne provode i izlaske sigurno će zanimati koji grad je poneo titulu najluđeg na svetu, prema izboru portala MoveHub.com.

Najluđi grad na svetu prema ovom izboru je – Mančester. To je rezultat istraživanja koje je obuhvatilo 112 svetskih gradova. Gledala se konzumacija alkohola, marihuane, kokaina te broj noćnih klubova naspram ukupne populacije grada.

Mančester se pokazao kao „najzeleniji“ grad s 2,3 tone kanabisa potrošenih na 100.000 ljudi, a ima i najveći broj klubova s obzirom na broj stanovnika – 818 klubova na svakih 100.000 stanovnika.

Drugo mesto zauzeo je Vašington, a slede Majami, Sijetl i San Francisko. Šesti je još jedan britanski grad Lids, sedmi Denver, osmi Boston, a zatim Pariz i Lion.

Na listi nema srpske prestonice, a od gradova bivše Jugoslavije na spisku su Zagreb i Ljubljana, s tim što je hr vatska prestonica bolje kotirana i našla se na 62. mestu s ukupnim rezultatom 1,57. Poređenja radi, Mančester je imao rezultat 2,83.

Svaki grad je dobijao ocenu od nula do tri, gde je nula označavala potpuno mirno okruženje, dok tri označava totalno ludilo.

Izvor: Index

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. boban

    E pa ako su Zagreb i Ljubljana na listi onda je lista merodavna do mojega.