Ovogodišnji dobitnik Zlatne palme i Paolo Sorentino gosti ovogodišnjeg Kustendorfa!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Švedski reditelj Ruben Ostlund, autor ovogodišenjeg dobitnika Zlatne palme u Kanu, filma „Kvadrat“, i slavni italijanski reditelj Paolo Sorentino biće gosti ovogodišnjeg festivala Kustendorf koji počinje u utorak na Mećavniku, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Jedanaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Festival čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica kao i prethodnih godina biće posvećen mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

Rubenu Ostlundu će ovo biti prvo učešće na Kustendorfu, dok je Paolo Sorentino bio gost 2014. godine. Kako je saopšteno na konferenciji u Ministartsvu kulture i informisanja Republike Srbije njemu će na otvaranju festivala biti uručena nagrada za životno delo. U jednom od bioskopa biće Sorentinova serija „Mladi Papa“ biće puštana 24 sata. Tema ovogodišnjeg Kustendorfa biće pitanje da li je dobar sadržaj otišao sa filma i iz bioskopa na televiziju, odnosno u tv serije. Paolo Sorentino će govoriti mladim rediteljima o tome

Ovogodišnji Kustendorf će odati posebno priznanje velikanu srpskog glumišta Aleksandru Berčeku prikazivanjem dva filma u kojima je igrao.

Izvor: Blic

Foto: Youtube/Printscreen

Komentari 3

  1. Urednik

    Odlično prepisan tekst bez navođenja izvora!

  2. mm BIZLife

    Izvinjavamo se, promenjeno

  3. Pingback: IZJAVA DANA: Kustin recept za "obračun" sa tabloidima i rijaliti programima - Bizlife.rs