„Pas nosi PRADU“: Ekskluzivni smeštaj za pse od 1.500 dolara mesečno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U Srbiji već nekoliko godina postoje „hoteli“ i smeštaji za pse, gde možete ostaviti svoje krznate prijatelje dok ste na poslu. San Francisko je izgleda otišao korak dalje. Od normalne nege i čuvanja stigli su do toga da „Psi nose PRADU“ – što je naziv za najskuplji mesečni paket u dnevnom smeštaju za pse „Doggy Style“, koji je otvoren u San Francisku, piše Gardijan.

Iako je „Doggy Style“, kada se otvorio, bio izvor pogrdnih i negativnih komentara, on je samo jedan od mnogih ovakvih smeštaja za pse u San Francisku.

Mnogi kritikuju i cene mesečnih troškova nazivajući ih ekstravagantnim, ali su one zapravo u istoj ravni kao i kod ostalih ovakvih smeštaja za pse. „Caka“ je u tome da je i na ovom polju mnogo jaka konkurencija i da treba imati ideje i sredstava da se istaknete u San Francisku.

U smeštaju „Mr Muggles“ cena za brigu o psima radnim danima na mesečnom nivou je 600 dolara, dok u smeštaju „Tefani and So“ mesečna „članarina“ iznosi 849 dolara. Postoje i oni koji naplaćuju dnevni boravak pasa kao „Bark Avenue Doggy Daycare“, gde mesečni troškovi mogu dostići i cifru od 1.600 dolara.

Ovakve cene, naravno, diktiraju i uslugu koja im priliči. Ne radi se samo o tome da neko prošeta psa, već postoje i kamere koje motre na kućne ljubimce non-stop, zatim, tu su i osobe koje šetaju te pse redovno, hrane ih i zabavljaju. Dvorišta su uređena tako da pored raznih igračaka psi imaju i „mala jezerca i vodopade“ za igru.

Suosnivač Kameron Silva, generalni direktor kompanije koja se bavi nekretninama i investiranjem „Chateau De Noir Holdings“, za Gardijan kaže da je rešio sopstveni problem jer je često imao poteškoća da uskladi posao i brigu o psima.

„Doggy Style“ nudi osnovni paket članarine od 250 dolara mesečno, ali „luksuzni“ paket pod nazivom „Pas nosi PRADU“ (The Dog wears PRADA) zahteva jednokratno učešće od 7.500 dolara, i mesečne troškove od 1.500 dolara. U tu sumu je uključen i ručno oslikani mural psa na zidu (Wall of Fame) u „Doggy style“-u, kao i privatna rođendanska žurka za 12 „gostiju“ (to su, naravno, psi) i njihove vlasnike.

Izvor: BIZLife/The Guardian

Foto: Pixabay