Pobednička ideja za mural na Aerodromu Nikola Tesla

PinterestFacebookTwitterShare

Nina Radosavljević, magistar arhitekture pobednica je konkursa za oslikavanje murala „Inspiracija likom Nikole Tesle“ na beogradskom aerodromu. Najbolje idejno rešenje, po oceni petočlanog žirija, izdvojilo se na osnovu kreativnosti, tretiranja slike u kontekstu ambijenta i prostora, i sa svešću o dinamici kretanja putnika na Aerodromu Nikola Tesla.

O pobedničkom radu odlučio je žiri u sastavu profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Marko Lađušić, arhitekta Jovan Mitrović, magistar arhitekture i urbanog dizajna Maja Lalić, arhitekta Aleksandra Mitrovski i istoričar umetnosti i kustos Milica Pekić .

Na konkurs za mural, koji je trajao od 16.maja do 15. juna stiglo je 55 kreativnih rešenja. Simboličnih 55 prijava na konkurs u godini kada Aerodrom Nikola Tesla obeležava 55 godina postojanja na današnjoj lokaciji.

Mural će biti oslikan na Terminalu 2, na međunarodnim dolascima Aerodroma Nikola Tesla.

Izvor: BIZLife

Komentari 1

  1. Jelena

    Da li je moralo baš kao Etihad? Ili nije? Ako jeste, onda to recite, da i mi ostali znamo. Pogledajte letelice i kompletan brend dizajn avio-kompanije iz Emirata! Pa umemo li mi nešto originalno da ponudimo, a ne samo da beskrajno kopiramo, članovi žirija, eksperti?