Posetite izložbu akvarela u galerijskom prostoru BW Experience

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Više od 70 jedinstvenih akvarela likovnih umetnika iz deset zemalja sveta biće prikazano na izložbi „Neocolonia ADA-Beograd FabrianoInAcquarello“, koja će biti otvorena u četvrtak, 31. oktobra, u 20 časova u BW Experience (Galerija Progres, Knez Mihailova 27).

Kreativna dela 41 umetnika i vrhunski dometi tehnike vodenom bojom biće predstavljeni kroz inovativne materijale i dimenzije, različite pristupe u slikanju i teme, koje su odabrali sprski predstavnici ovog umetničkog pravca –  Peđa Aćimović i Dragana Pajković Dodig, a u saradnji sa galerijom “Štab”.

Prethodne dve godine, poetičan karakter akvarela prikazivan je na više jednodnevnih kolonija na Adi Ciganliji u Beogradu, u okviru manifestacije “Neocolonia ADA-Beograd FabrianoInAcquarello”, gde umetnici različitih generacija slikaju i razmenjuju iskustva. Na izložbama pod istim nazivom, svake godine se prikazuju radovi iz Srbije, Međunarodna selekcija, kao i dela koja su nastala na kolonijama, pa je ovog puta mesto održavanja izložbe upravo galerijski prostor BW Experience.


Izložba je deo Simpozijuma FabrianoInAcquarello, koji se od 2010. godine organizuje u italijanskom gradu Fabriano, a koji je prerastao u internacionalnu manifestaciju i predstavlja središte međunarodne pažnje akvarela kao slikarskog stila. Tim Srbije na Simpozijumu učestvuje od 2015. godine, a od prošle godine Peđa Aćimović je lider i selektor Internacionalnog tima, dok je Dragana Pajković Dodig lider tima Srbije.

Izloženi radovi u BW Experience biće dostupni posetiocima do 7. novembra. Dođite i uživajte u prozračnim tonovima akvarela!

Izvor: BIZLife

Foto: Promo