Posetite spektakularne lokacije na kojima je snimana serija „Igra prestola“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Iako izmišljeni svet sedam kraljevstva iz serije “Igra prestola” izgleda kao da je izmešten iz realnosti, lokacije na kojima je snimana serija su više nego stvarne.

Kako je prva epizoda poslednje sezone odjeknula i po gledanosti i po tome koliko svi pričaju o njoj na društvenim mrežama, odlučili smo da vas upoznamo sa mestima iz ove serije koje možete i sami posetiti – od Irske do Hrvatske.

Severna Irska – The Dark Hedges


Ovo je “nafotogeničnije” mesto u Severnoj Irskoj, a poznato je u seriji “Igra prestola” po nazivu Kraljev put (Kingsroad) koji vodi od Crnog zamka do prestonice.

Španija – Bardenas Reales


Ovo mesto u seriji predstavlja pustinju kojom se kreće “divlji” narod Dotraki i zovu je “Dothraki Sea”, zato što joj nema kraja.

Malta – Verdala Palace


Ova impozantna palata je letnja rezidencija predsednika Malte i u seriji se pojavljuje baš rano – u Pentosu u sceni kada Deneris prvi put upoznaje Droga.

Island – Grjótagjá


Ova pećina u Severnoj Irskoj je postala vrlo posećeno turističko mesto nakon ljubavne scene između Džona Snoua i “divljanke” Jigrit.

Hrvatska – Dubrovnik


Najpoznatija i omiljena lokacija serije “Igra prestola”, Dubrovnik ,pojavljuje se kao “Kraljeva luka” (King’s Landing), glavni grad Vesterosa, od druge sezone. Stari grad je lavirint kamenih katedrala i kuća sa zanimljivim krovovima, tako da je bio idealan izbor.

Izvor: BIZLife/Vogue

Foto: Pixabay