Priprema se muzej sa jestivim zidovima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Muzej slatkiša pod nazivom „Candy Museum“ imaće 30.000 kvadratnih metara i otvoriće se u Njujorku. Zemlja slatkiša nalaziće se u „Limelight Club-u“ i biće prvi od tri muzeja koji je osnovala kompanija „Sugar Factory“.

Sam dizajn muzeja biće spektakularan i „sladak“ – ubaciće instalacije od slatkiša, jestive murale i mnoga druga iznenađenja.

 

Jasno je da je i dizajn i sam koncept muzeja baziran na tome da veliča slatkiše i zabavu!
Na pitanje zašto tri muzeja a ne jedan, Charissa Davidovici, osnivač Sugar Factory, izjavila je da su želeli da svaki muzej ispriča svoju priču. Zasnovani su na istoj ideji, ali imaju različite elemente i prostorije.

Međutim, postoji jedan veliki problem – i odrasli i deca moraju pripaziti na količinu šećera koju će uneti u organizam tokom razgledanja.

Muzej će imati preko 15 prostorija sa slatkim eksperimentima i 500 različitih vrsta slatkiša (bombona, čokolada, sladoleda, gumenih bombona…), što je ujedno i najveća kolekcija poslastica na svetu. Ipak najzanimljiivije detalje i činjenice o samoj postavci u muzeju drže se u srogoj tajnosti.

Gumdrop room je jedna od prostorija gde će džinovska žvaka padati sa plafona i zidova.
Posetioci će moći i da se igraju mode i da se šetaju po sceni čija će pozadina biti oblepljena bombonama i lulama.

Između ostalih atrakcija biće postavljen i najveći gumeni meda na svetu, kao i veliki slatki jednorog. I predviđa se da će taj jednorog biti zvezda Instagrama.

Muzej će biti otvorena na početku 2019. godine i cena karata će varirati između 15 i 25 dolara i poseta će uključivati različite degustacije.

Izvor: Forbes/BIZLife

Foto: Pixabay