X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

PRIRODA U RADNOM PROSTORU: 5 načina da to uradite pravilno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Priroda je čovekovo stanište i nešto što će ga uvek umiriti, ospustiti i rasteretiti. Kada imate naporan dan na poslu treba da pobegnete u prirodu ali ukoliko niste u mogućnosti da uradite – napravite prirodan ambijent od vaše kancelarije.

Učinite svoje okruženje takvim i imajte nešto što ne samo da je lepo već ublažava stres, smanjuje opasnosti od bolesti i poboljšava energiju zaposlenih.

  1. Prozori

Iskoristite pogled na svet i pozicionirajte se licem prema spoljašnjosti. Ukoliko su vam u ovim toplijim periodima potrebne roletne kako biste smanjiji odbljesak sunca, neka to budu zavese ili mrežice, nemojte ostajati u potpunosti bez sunčevog svetla ili uključivati sijalice. Dotok vazduha je od izuzetnog značaja za produktivnost.

  1. Biljke

Savremeni enterijeri potenciraju biljke kao trend, dok se oni koji se bave zdravljem trude da obznane svima lekovita i pozitivna dejstva gajenja biljaka u radnom prostoru. Vertikalne bašte su divan, neočekivani element uređivanja objekta u kojem se nalazite. Saksije sa cvećem daju energiju svakom prostoru.

  1. Zvukovi

Zvuk vode će vas najbrže približiti prirodi. On će vas umiriti i opustiti. Kupite malu, stonu fontanu koja će vas smirivati. Dobra ideja, naročito kada imate stresan dan na poslu, jeste da puštate zvukove prirode i ambijentalnu muziku.

  1. Materijali

Koristite prirodne materijale koji su mnogo zdraviji. Neka vaša kancelarija ima što više drveta i kamena, uz druge prirodne elemente. Ukoliko ne možete da priuštite sve prirodne materijale, čak će vas i imitacija istih podsetiti na prirodu i umiriti vaš nervni sistem.

  1. Spoljašnjost

Postavite nešto što će vam dati osećaj da niste u kancelariji, nešto što asocira na spoljašnjost. Na primer, možete postaviti stočić za piknik koji ćete koristiti tokom pauze, ili stavite stočić pod suncobrane na terasi. Neka vaša unutrašnja arhitektura podseća na prirodu. Ukoliko imate veći prostor, postavite drvo u unitrašnjosti, savetuje ’My turnstone’.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.