Prodaje se najpoznatiji trotočkaš na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Verovatno najpopularniji trotočkaš koji se pojavio na britanskoj televiziji, trotočkaš porodice Troter iz serije “Mućke”, naći će se na aukciji 11. novembra u Londonu.

Čuveni žuti “rilajant regal kombi” sa registarskim brojem “BWC 94F”, koji su vozili Del Boj i Rodni Troter, datira iz 1968. godine i korišćen je u božićnom specijalu serije Mućke (Only Fools and Horses) iz 2002. godine If They Could See Us Now.

Tada su se dva junaka odvezla njime u Monako. Takođe je korišćen i u BBC jednosatnom dokumentarcu o seriji The Story of Only Fools and Horses.

Dokumentacija koju je sa tadašnjim vlasnikom Džonom Mensfildom razmenio BBC, potvrđuje autentičnost vozila. Na satu stoji pređenih 71.778 milja, ima motor od 598 kubika i 25 konjskih snaga!

Registrovan je do juna 2018. godine i prodaje se sa originalnim uputstvom za upotrebu.

Nestandardne presvlake iz specijala ostale su u njemu, kao i krznene kockice koje vise sa retrovizora. Na gumenim patosnicama je ispisano “Del Boj” (sa vozačeve strane) i “Rodni” (kod suvozača).

Kupac će dobiti i plastičnu seks-lutku na naduvavanje, koja se u serijalu videla kroz zadnje staklo.

Kako navodi britanski Telegraf, automobil izgleda identično kao u seriji, sa sve čuvenim natpisom “Trotters Independent Trading Co”.

Nik Vejl, direktor aukcijske kuće Silverstoun koja prodaje “rilajanta”, kaže, “Del Bojev automobil je jedan od najprepoznatljivijih automobila u istoriji komedije na BBC. Imati auto iz serije na aukciji je velika čast i siguran sam da će privući gomilu ljudi”.

Izvor: RTS

Foto: screenshot