X
  • English
X

Afterhour

Prvih 10 sekundi upoznavanja: Šta je MUŠKARCIMA najatraktivnije na ŽENSKOM LICU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Nedavno sprovedena anketa bavila se time šta muškarci vide na ženi u prvih deset sekundi. Sajt Psy Blog objavio je o čemu je reč i kako zapravo taj deo lica utiče na muškarce i na koje načine žene mogu da ga ulepšavaju.

U prvih deset sekundi upoznavanja žene muškarac ’ne skida oči sa njenog lica’, a kako je istraživanje pokazalo čak polovinu tog vremena provede gledajući njene usne. Ovo je prvo u šta muškarac pogleda pri upoznavanju sa damom. Ukoliko ima karmin na usnama ona je još atraktivnija muškarcu i još više privlači pažnju.

Muškarci gledaju u roze karmin u proseku 6,7 sekundi, a ako je u pitanju crveni karmin gledaju čak 7,3 sekunde, kaže istraživanje. Navedeno je takođe da ukoliko žena ima karmin muškarac će je samo 0,95 sekundi gledati u oči, a samo 0,85 sekundi će posvetiti njenim očima.

Kao što je poznato punije ženske usne duže su zadržavale pogled i više privlačile pažnju. Dodatnu studiju sproveo je univerzitet u Mančesteru koji je istakao da su usne najsenzualniji deo ženskog tela i da igraju veliku ulogu u njenoj seksualnosti.

Pune crvene usne su deo muških fantazija i žene koje se tako šminkaju zaista mogu da utiču na muškarca na višem nivou. Ipak, studija naglašava da bez obzira na tip usana i boje, žene koje nose karmin obezbeđuju znatno viši nivo atraktivnosti od drugih.

Žene se ulepšavaju crvenim ružem još od doba drevnog Egipta kako bi skrenule pažnju na sebe i povećale svoj uticaj. Stoga dame, ukoliko ste nešto naumile – karmin u ruke!

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.