Sergej se, ipak, “pojavio” na aleksinačkom festivalu i doživeo aplauz (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Tviter print screen

Sergej Trifunović se nije uživo pojavio pred publikom na aleksinačkom pozorišnom festivalu, ali su njegove pozorišne kolege, ipak, pronašle način da dobije ono što svaki glumac priželjkuje – aplauz publike.

Reditelj Kokan Mladenović obratio se publici na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu na kom je, dva dana pred izvođenje, sa repertoara skinuta predstava “Utopljena duša” Beogradskog dramskog pozorišta u kojoj glavnu ulogu igra Sergej Trifunović.

“Videli ste kako glupost, zaslepljenost i mržnja naprave jednu katastrofu, pa nama ostaje samo da glumimo majmune za nečiji korporativni interes. U vašem gradu su neki ljudi koje je vodila glupost, zaslepljenost i mržnja pre nekoliko dana doneli neke katastrofalne odluke…i od nas očekuju da glumimo majmune za njihova politikantska dokazivanja”, naveo je Mladenović i podsetio na karakter pozorišta i umetnosti, kao “teritorije” koja bi trebalo da bude zabranjena za cenzuru i namenjena slobodi.

Mladenović je zato, pišu Južne vesti, i pozvao publiku da najveći aplauz da onome koji ga je, kako kaže Mladenović, najviše i zaslužio – Sergeju Trifunoviću, što je publika i učinila, dok se fotografija Sergeja Trifunovića pojavila na video bimu.

Snimak sa sinoćnje festivalske večeri objavio je na svom Tviter nalogu Sergej Trifunović.


Organizacija aleksinačkog festival otkazala je, dva dana pred izvođenje, mesecima najavljivanu predstavu “Utopljena duša” Beogradskog dramskog pozorišta, u kojoj glumi Sergej Trifunović. Publika je vraćala karte, umetnici nagrade, javnost je negodovala, a prve festivalske večeri se niko od glumaca BDP nije pojavio na sceni, osim upravnika tog pozorišta Slobodana Ćustića, koji je glumio sam sa niškim amaterskim glumcem.

Izvor: Južne vesti/Nedeljnik, BIZLife

Foto: Tviter print screen