Šerovana je skoro milion puta: Vest koja je „zapalila“ društvene mreže

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Klik, po klik i stigli smo skoro do milion šerova na temu Svetskog prvenstva u fudbalu. Od početka Mondijala, tekstovi koji su objavljeni na relevantnim sajtovima u našim medijima, šerovani su na Fejsbuk čak 995.776 puta.

Svetsko prvenstvo u fudbalu je i dalje u „žiži“ interesovanja. Bez obzira na to što se srpska fudbalska reprezentacija vratila sa Mondijala, i na to što je u toku kratka pauza u Rusiji, društvene mreže i dalje „bruje“ o najbitnijoj sporednoj stvari na svetu i okupiraju pažnju javnosti. Tekstovi na temu fudbala imaju najviše komentara na našem medijskom nebu – čak 47.644, što govore podaci Digital Element platforme za analizu prisustva na internetu.

Time je fudbal i pored neuspeha domaćih fudbalera i dalje glavna tema srpske publike, koja vest o ovom sportu šeruje trostruko više od najaktuelnijih političkih događaja.

Podaci govore da od kada je naša reprezenatcija ispala iz dalje „trke“, najveću pažnju među našim navijačima je izazvala utakmica Francuska – Argentina, a tekstovi koji su pratili ovaj meč su šerovani 14.450 puta, odmah zatim je meč Švedska – Švajcarska, koji je postavljen na 9.159 Fejsbuk profil.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay