• English
X

Afterhour

Slavni kuvar otkrio šta baš nikada ne naručuje u restoranima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Gordon Ramzi (Gordon Ramsey) jedan je od najslavnijih britanskih i svetskih kuvara, i autor čuvene emisije „Hell’s Kitchen“, a o njegovim ukusnim jelima bruje restorani i gurmani širom zemaljske kugle.

Svaki njegov savet je dobrodošao, pa je tako nedavno izjavio šta treba izbegavati i koja su tri zlatna pravila za maksimalan užitak u restoranima.

1. Ako želite da uživate u večeri za dvoje, uvek rezervišite sto za troje ljudi. Tako ćete izbegnuti da vaš sto spoje sa ostalima i upropaste vaš romantični izlazak.

2. Kada naručujete vino, nemojte da se plašite da budete onaj ko će „ponuditi“ cenu. Mnogi se boje kako će ih restorani „odrati“ ako naruče skupa vina, ali tome se može doskočiti na razne načine, ne samo cenkanjem. Na dnu liste vina stoje boce koje su oštećene, „vintage“ boce, ili boce bez oznake. Takva vina mogu da budu veoma retka, kvalitetna i – jeftina.

3. Nikad ne naručujte specijalitet kuće, kaže Ramzi. Takva jela spremaju se u velikim količinama, i ne postoji ništa „specijalno“ u vezi sa njima.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Vecernji.hr/DailyMail

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.