Šta obući na venčanju ovog leta ako ste gost?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sezona svadbi i venčanja je zvanično otvorena. Rođaci, koleke i prijatelji već su odavno poslali pozivnice. Glavna tema je: „Šta obući?“. Možda je potraga za pravim autfitom izazov, ali morate da budete sigurni da ste ostavili pravi utisak.

1. Obratite pažnju na dužinu haljine/odela

Nikome nije lep prizor ako sve vreme spuštate haljinu ili podižete top bluzu/haljinu. Isto važi i za odela. Kratki rukavi, predugačke nogavice – možda vam se čini da to niko neće primetiti, ali ne izgleda lepo, složićete se. Uvek probajte autfit pre svadbe, možda vam je nešto veliko, a nešto malo – smršali ste ili ste nabacili par kilograma. Sitnice doprinose savršenom izgledu.

2. Čipka je uvek u modi

Ovo, naravno, važi za dame. Ukoliko se dvoumite oko izbora materijala – bilo da haljinu šijete ili je kupujete – sa čipkom ćete retko kad pogrešiti. Lagan je materijal koji se lepo prilagođava liniji tela, a savršeno i pada. Detalji i modni dodaci neka budu minimalni.

3. Crna elegancija

Crna boja je pravi izbor za oba pola. Nema veće elegancije od muškarca u crnom odelu. Svaka žena u ormanu mora da ima crnu, malu haljinu i to ostaje imperativ za sva vremena.

4. Igrajte se bojama

Ako hoćete da preskočite klasiku i uklopite se u nijanse leta, igrajte se jarkim tonovima. Pink ili zelena haljina u kombinaciji za šutim kaišićem ili žutim cipelama su smela kombinacija, ali dobitna. Ako znate kako to da iznesete i da istovremeno zasenite celu salu. Muškarci mogu da izaberu kravatu, leptir-mašnu ili kaiš neke malo jače i nesvakidašnje nijanse.

5. Ne preterujte sa nakitom

Upečatljiv sat za muškarce i ogrlica za žene koja upada u oči su sasvim dovoljni. Ne morate da se okitite zlatom od glave do pete. Odaberite jedan vredan detalj koji oduzima dah i nećete pogrešiti.

Ono što je ipak najbitnije jeste da se vi osećate lepo i da vam bude prijatno u onome što nosite. Ipak u tome treba da provedete celo veče igrajući i veseleći se. Važno je da se obučete tako da možete nesmetano da se krećete i uživate.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: M. P.