STVARNOST NA LAŽNOM PROFILU: Potpuno drugačija društvena mreža

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Društvene mreže su odavno postale platforma na kojoj naizgled svi imaju savršene živote, ali sada se pojavilo i nešto što odstupa iz tog “komercijalnog” kalupa.

Mnogi mladi ljudi provode sate i sate uređujući fotografije kako bi se pred svojim pratiocima prijateljima pokazali u najboljem svetlu.

Ali, izgleda da polako postaju umorni od glumljenja savršenstva jer sve više mladih pribegava novom trendu, takozvanom Fistagramu.

Finstagram ili skraćeno Finsta je “lažni” Instagram račun na kojem su dopuštene nesavršenosti. Najčešće su privatni i pristup njima je dopušten samo najbližim prijateljima.

Na ovakvim računima vlasnici mogu postati što god žele: sliku bez šminke, loše napravljene selfije, brojne memeove i slične stvari koje ne mogu staviti na svoj “pravi” račun kako ne bi narušili sliku koju šalju u javnost.

Trendovi na društvenim mrežama postaju sve bizarniji, ali ovaj odskače zbog ironije. Na pravim profilima dostupne su slike lažne stvarnosti, dok je korisnicima potreban lažni račun kako bi se zaista mogli izraziti.

Neki od vlasnika Finstagrama ipak tvrde da kod njih ne postoji značajna razlika između pravih i lažnih profila, ali da na Finstagramu imaju ličniji pristup i osećaju manje opterećenja, piše Daily Dot.

Izvor: N1

Foto: Pixabay