Svet upoznaje Srbiju na TV5 Monde

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Logo

Na globalnoj TV mreži francuske televizije TV5 Monde, programu za Evropu, biće premijerno emitovana putopisna reportaža o Srbiji u okviru serijala „Embarquement“, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

U sklopu promocije turističke ponude TOS je organizovala početkom maja 2018. godine studijsku posetu francuske televizijske ekipe TV5 Monde uz podršku i u saradnji sa Turističkom organizacijom (TO) Topola Oplenac, Zadužbinom na Oplencu, TO Novi Sad i JP Beogradska tvrdjava.

U okviru reportaže biće prikazano kulturno istorijsko nasleđe, arhitektura i gastronomija kao i vinski putevi turističkih destinacija.

TV5 Monde je član Evropske radiodifuzne unije i jedna je od tri najveće globalne televizijske mreže, a emisija „Embarquement“ u okviru koje je urađena reportaža o Srbiji emituje se jednom mesečno i ima veoma visoku gledanost, u proseku 21 milion gledaoca.

„Očekuje se emitovanje još dve epizode o Srbiji na ovoj veoma značajnoj televizijskoj mreži ‘Clin d’œil sur le Monde – Serbie’ i ‘Le Danube vu de Belgrade'“, navedeno je u saopštenju.

Turistička organizacija Srbije i ove godine nastavila je intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim televizijama. Sve ove aktivnosti značajno doprinose povećanju svesti o Srbiji kao veoma privlačnoj turističkoj destinaciji kao i pozitivnom imidžu zemlje.

Izvor: Beta

Foto: Logo