Tabloid uzvraća milijarderu: Nema ucene, sve je po zakonu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Vlasnik američkog tabloida National Enquirer (Nešnal Enkvajer) uzvratio je na optužbe šefa Amazona Džefa Bezosa o „iznudi i uceni“, tvrdeći da je izveštavanje lista o vanbračnoj vezi najbogatijeg čoveka na svetu bilo zakonito i da će istražiti njegove tvrdnje.

Bezos je dan ranije optužio izdavačku firmu American Media Inc (AMI), u čijem je vlasništvu spomenuti list, za pokušaj ucene pretnjom da će objaviti „intimne fotografije“ koje je navodno poslao svojoj devojci, osim ako javno ne objavi da izveštavanje tog tabloida o njemu nije politički motivisano.

Osnivač Amazona optužuje National Enquirer za „iznudu i ucenu“, a američki tužilac na Menhetnu proverava da li navodna iznuda predstavlja kršenje sporazuma o krivičnom negonjenju.

„AMI je čvrsto uveren da je prilikom izveštavanja o gospodinu Bezosu delovao u okviru zakona“, saopštila je kompanija.

Bezos i njegova supruga prošlog meseca su objavili da se razvode nakon 25 godina braka na dan kad je tabloid objavio članak o Bezosovoj aferi s Lauren Sanchez, bivšoj televizijskoj voditeljki, u kojemu se navode detalji privatnih poruka.

U ličnom blogu Bezos je objavio mejlove koje su mu prosledili posrednici Davida Pekera, direktora American Media Inc, u kojima se navodi kompromitujući materijal koji će objaviti ako ne odustane od istrage kako je list došao do njegovih već objavljenih privatnih poruka.

„Umesto da podlegnem iznudi i uceni odlučio sam objaviti ono što su mi poslali uprkos ceni koju ću platiti i sramoti kojom prete“, napisao je Bezos na blogu.

Izvor: Index

Foto: Beta/AP