Tom Henks otkrio JEDNU REČ koja ga je dovela do VELIKOG USPEHA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Tom Henks (Tom Hanks) jedan je od najomiljenijih i najpriznatijih glumaca na svetu. Ali, nije uvek bilo tako. Henks nije uvek glumio u filmovima koji su kritičari i publika istančanijeg ukusa cenili.

U skorom intervjuu sa Džonom Oliverom (John Oliver ) na “Tribeca Film Festival”, ovaj ostvareni glumac govorio je o ključnoj promeni za koju se davno odlučio.

Moć jedne reči

Govoreći o različitim filmskim ulogama koje su mu bile nuđene, Henks je rekao sledeće, a prenosi sajt Inc.com:

Shvatio sam… da moram da počnem da govorim ljudima jednu veoma, veoma tešku reč, a to je “NE”.
Čudna lekcija je ta, da sam shvatio da tako u stvari radiš omiljeni posao… Kada kažeš “da”, onda samo radiš. Ali kad kažeš “ne” to znači da biraš vrstu priče koju želiš da ispričaš i tip karaktera koji želiš da igraš.

Postoji mnogo mudrosti u ovim rečima, i to ne samo za glumce.
U poslu, kada krenete da radite, a posebno kada pokrećete svoj posao, u početku radite sve što vam padne pod ruku. Ali, kako piše sajt Inc, kada brend ojača i dobije se više slobode, onda se biraju klijenti i posao. “I dozvolite mi da vam kažem, ne postoji bolji osećaj od te slobode,” kaže jedan preduzetnik.

Šta to u praksi znači

Bilo da ste preduzetnik, menadžer, vodite tim ili ste zaposleni, suočavate se sa izborima na poslu, na dnevnoj bazi. Da li da zakažem sastanak? Da li zaista želim da sarađujem sa ovim klijentom ili na ovom projektu? S vremena na vreme isplati se zastati i razmisliti o tome šta zaista želite da postignete. Ne samo danas, već kroz nekoliko nedelja, meseci, godina.

I zapamtite:
Svaki put kada kažete “Da” nečemu što ne želite, u stvari kažete “Ne” stvarima koje (želite da) radite.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.