Top 5 NAJLUKSUZNIJIH I NAJORIGINALNIJIH kancelarija na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanije ovih dana, naročito one koji svoj dinar zarađuju preko interneta, izgleda obraćaju mnogo više pažnje na svoje zaposlene i njihovo okruženje, jer na taj način svi daju sve od sebe. Napravili smo listu od 5 najneobičnijih kancelarija na svetu, da vam pokažemo kako izgleda pozadina nekih kompanija koje posluju na internetu.

Selgas Cano – Madrid

Ovo mora da je jedna od kancelarija koje zaista opuštaju, jer je jedan deo ispod, a drugi deo iznad zemlje, sa sve pogledom na okolne šume. Selgas Cano kancelariju je dizajnirao Iwan Baan i nalazi se u šumi blizu Madrida. Prostorije su veoma svetle i provetrene sa raznobojnim detaljima, tako da predstavlja prijatno mesto za rad. Nije toliko akcenat na odličnoj hrani i prostorijama za zabavu, koliko je na okolinu koja relaksira i koja je sve suprotno od jakih svetla i velikih praznih prostorija.

Google Office – Cirih

Nije tajna da je Gugl zabavna, inovativna kompanija, koja nema problema sa finansijama i posvećenim radnicima. Tajna te posvećenosti leži u fenomenalnim kancelarijama. Gugl ulaže puno vremena i novca da stvori savršeno radno okruženje, kombinujući posao i zadovoljstvo tako da zaposleni mogu da se relaksiraju i napune baterije na pauzama. Kreativnost im uopšte nije strana u poslovanju, tako da je logično da je takav i dizajn njihovog radnog prostora.

U Guglu su uvek svi na maksimum 100 metara od hrane, jer kuhinje možete naći na svakom ćošku. Tako zaposleni imaju 3 besplatna obroka dnevno. Pošto su kancelarije ogromne, možete koristiti tzv. šipku za vatrogasce ukoliko se umorite od hodanja. Ako sve to nije dovoljno, uvek se možete odmoriti u tišini biblioteke ili akvarijuma.

Red Bull Office – London

Renovirana zgrada od 5 pabova sada je poslovna jedinica ove kompanije u Londonu. Nije sve u energetskim pićima. Red Bull brine i o svojim zaposlenima kojih ima oko stotinak i svi imaju oko dvadeset godina. Odbacili su koncept kancelarije velike korporacije i odlučili su se za izgled starih pabova i recepcije koja se noću pretvara u klub. Ovakvo radno okruženje je idealno za mlade, kreativne ljude koji čine jednu od interesantnijih kompanija na svetu.

AOL Head Quarters – Palo Alto, Kalifornija

Nije tajna da kompanija AOL nije što je bila, ali trude se i to su pokazali kupovinom stranica poput Techcrunch i Huffington Post. Otarasili su se hladne korporativne fasade i ugledali su se na Gugl, tako da se trude da njihove kancelarije izgledaju zabavnije i inspirativnije sa novim dizajnom. Ovde možete videti ogromne kuhinje, razne kolorite, bezbroj prostorija za relaksaciju, prostorija za igru i zabavu, i naravno, kancelarije.

Parliament – Portland, Oregon

Ovo je kompanija koja zna prednosti komfornog i radosnog radnog okruženja, ali ima malo drugačiji pristup od kompanija na ovoj listi. Dizajn njihovih prostorija uključuje dosta recikliranog materijala, poput starih saobraćajnih znakova, stare peći za pečenje pice i drvenih komada iz štala i crkvi. Ali samo zato što su koristili stare sirovine ne znači da autentičnost dizajna trpi. Pažnja je na detaljima i završnim radovima, što pomaže da se čitavo uređenje vizualno ističe.

Izvor: BIZlife/IncomeDiary

Piše: M. Puljecović