• English
X

Afterhour

TRIK gumicama za kosu jedne MAME koji ju je naučio da nikada NE VIČE na decu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Keli Holms, mama iz Teksasa, našla je kreativan način da podseti sebe da nikada u svojoj ljutnji ne pređe granicu pred decom. Ona ima mališane od devet, četiri i godinu dana i često dolazi u stresne situacije kada gubi kontrolu. Ipak kako deca ne bi ispaštala odlučila je da napravi malo istraživanje i stvori bolje navike.

Nakon što je pronašla i pročitala nekoliko studija Keli je osmislila trik sa gumicama za kosu. Svaki dan ona stavi pet gumica za kosu oko zgloba ruke. Svaki put kada bi povisila ton ili ćušnula svoje dete ona bi premestila gumicu na drugi zglob. Njen cilj je bio da na kraju dana svih pet gumica ostanu na istom zglobu na koji ih je stavila na početku dana. Odnosno da ostane dosledna i ne pretera.

Ona je takođe osmislila pravilo po kojem je mogla da vrati gumicu sa drugog zgloba ukoliko bi uradila pet dobrih stvari za svoju decu kao što je zagrljaj, igranje sa njima, čitanje priče i slično.

Inspiraciju je dobila iz studije Gotman instituta pod nazivom „Magični odnos 5:1“. Prema toj teoriji građenje zdravog odnosa podrazumeva da za svaku negativnu interakciju morate uraditi pet pozitivnih kako biste izbalansirali odnos.

Ona je odlučila da ovu ideju podeli na svom blogu, a tekst je videlo, komentarisalo i podelilo preko pola miliona ljudi. Ona je za medije izjavila da često „izgubi živce“ od kako je postala majka troje dece ali da je dala sve od sebe da nađe ključ za dobar odnos sa najdražima. Kako je istakla veoma je srećna što nauka stoji iza svega, a pored ovog trika ona se trudi da se uvek zdravo hrani i vežba kako bi za svoju decu bila u balansu.

Ona je dodala da iako se čini nemogućim izaći iz frustracije i besa ponekad je dovoljna samo mala podrška, pa makar to bile i pet gumica za kosu.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: D.G.