TV: Dokumentarac o najsiromašnijem predsedniku na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ako ste sinoć propustili premijerno emitovenje, večeras na Rsio-televiziji Srbije obavezno odgledajte reprizu dokumentarca o životu “najsiromašnijeg predsednika na svetu”.

Skoro osamdesetogodišnjak, Hose Pepe Muhika je na čelu Urugvaja, a sedamdeset odsto svojih prihoda poklanja. Priča o njegovom životu publici je doneta pod naslovom “Pepe Mujica – Lekcije iz cvetne oaze”. Ostvarenje je snimljeno 2014. godine.

Muhika se sedamdesetih godina 20. veka borio kao gerilac protiv diktatorskog režima u Urugvaju, a od 2010. godine nalazi se na čelu te Latinoameričke države. 

Intervjui sa predsednikom su proizvod montaže arhivskih snimaka i scena iz svakodnevnog političkog života, u okviru koga se, između ostalog, Muhika bori i za legalizaciju marihuane. Dokumentarac Hajdi Spekonge nastavak je Tupamaros-a (takođe iz saradnje sa Rajnerom Hofmanom) filma o gerilskom pokretu u kome se Muhika borio protiv siromaštva ne libeći se da upotrebi nasilje. Od tada je ostavio oružje, a njegovo glavno sredstvo borbe sada je reč.

Film će biti emitovan večeras u 22.30 na trećem programu RTS-a.

Izvor: RTS

Foto: Beta