TV PREPORUKA: Emisije i filmovi uz koje će vaš vikend biti još bolji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

PETAK 

STUDIO ZNANJA: LENJOST

Od 22.20 na drugom programu RTS-a. Šta je uzrok lenjosti? Da li je ona urođena ili je stičemo tokom života? Kako treba da se ponašamo kada nam “zakuca” na vrata? Koje oružje i alate možemo iskoristiti u borbi protiv nje? I da li je u pojedinim trenucima sasvim u redu i da joj se prepustimo? Brojni stručnjaci iz različitih oblasti govore na ovu temu i daju nam svoju definiciju ovog fenomena.


VERUJ MI

Od 00.00 na TV Prva. Nakon što otkrije čudo od deteta, Hovard je siguran da će potpisati ugovor života koji će lansirati mladu glumicu I njega samog među velike igrače.

Uz podršku predivne komšinice Marsi, Hovard prolazi kroz različite probleme, mora da se opravda pred labilnim, preterano zaštitničkim ocem mlade glumice, mora da izbegne producentkinju sklonu spletkarenju I nadmudri veštog suparnika.


Uloge: Klark Greg, Felisiti Hafman, Vilijam H. Mesi, Sem Rokvel

 

KRALJEVI RUŠEVINA 

Od 20.00 na kanalu Travel. Robert Kulp i Majk Vajtsajd – suvlasnici su  firme koja se bavi arhitektonskim operacijama spašavanja i preuređivanja kuća i zgrada osuđenih na rušenje. Njihov je cilj da očuvaju  američku prošlost skrivenu unutar tih starih građevina pre nego što se zauvek izgube.

 

SUBOTA

ZBOGOM, KRISTOFERE ROBINE

Od 18.10 na kanalu HBO. Biografska drama – priča o odnosu između pisca  Alana i njegovog sina koji je bio inspiracija za nastanak čuvenog Vini Pua.


 

ENGLESKA PRIPADA MENI

Od 16.15 na drugom programu RTS-a.  Povučen i usamljen, noću sluša muziku a zatim piše kritike u muzičkom časopisu.

Otac želi da Morisi nađe posao, majka ga podržava u njegovom pisanju, a on sam ne zna šta želi u životu. Njegova prijateljica, umetnica Linder Sterling, podržava ga u pisanju pesama i tera ga da počne da nastupa. Mora da počne da zarađuje, mora nekako da se uklopi u društvo, pa se posvećuje muzici. To su bili, kasnije će se ispostaviti, počeci nastanka kultne engleske grupe Smitsi (The Smiths).


Uloge: Džodi Komer, Džesika Braun Findlej, Džek Lovden…

 

RENDGENSKI SNIMAK ZEMLJE 

Od 15.00 na kanalu National Geographic. Pogledajte našu planetu iznutra pomoću vrhunske tehnologije koja nam omogućava da istražimo prošlost, sadašnjost i budućnost živog sveta na njoj.

 

NEDELJA

 

POTRAGA ZA SLONOVIMA IZ KNYSNE 

Od 21.55 na kanalu Animal Planet. Knisna slonovi su mitska i legendarna bića. Mislilo se da je preživela još samo jedna starija ženka Knisna slonova, dok nije došlo do iznenadnog otkrića.


Dokumentarac koji vas vodi u neke skrivene životinjske  svetove… 

 

PUTI TENG 

Od 16.30 na kanalu Fox Movies. Uglađen i slatkorečiv, Puti je heroj i uzor svoj deci. Svi se ugledaju na Putija, osim zlog Dika Lektera, predsednika organizacije Lekter koja proizvodi cigarete, alkohol i brzu hranu.


 

37 DANA

Od 21.05 na kanalu Viasat History. Mini serija u tri epizode otkriva šta se sve događalo u nedeljama koje su prethodile atentatu na austrougarskog prestolonaslednika i nadvojvodu Franju Ferdinanda (Sarajevski atentat), a koji je poslužio kao povod za Prvi svetski rat.


 

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube