TV preporuka: Filmovi koji ponedeljak mogu da učine lakšim

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Dokumentarac „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim kreacijama braće Roka. (El somni, 2014)

Slike, muzika, aroma i mirisi prepliću se na ovom putovanju sa gostima iz sveta muzike, filma, književnosti i mnogih drugih oblasti… Reditelj filma je Frank Aleu. Emitovanje od 19.35 na Drugom programu RTS-a.

Film „Peti bez lifta“  prati dugogodišnji bračni par, Aleks i Rut, koji su proveli gotovo ceo život u jednom na stanu u Bruklinu i imaju psa Doroti, o kom se brinu s puno ljubavi. (5 Flights Up, 2014)

Odjednom, dolaze na ideju da menjaju svoj stan, kada saznaju da trenutno ima veliku vrednost na tržištu. Međutim, u potrazi za novim stanom i komplikacijama koje se nižu, Aleks i Rut nauče mnoge lekcije o životu i samoj njihovoj ljubavi i shvataju da je njihov dom upravo taj stan i da su suviše vezani za njega i kraj u kom se nalazi…

Film je režirao Ričard Lonkrajn, a uloge tumače Morgan Friman, Dajana Kiton, Sintija Nikson, Keri Preston… Emitovanje u 22.43 na drugom programu RTS-a.

Izvor: RTS

Foto: youtube