TV preporuka: Upoznajte žene na svetskom tronu uličnog hip hop plesa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

„Marta i Niki“ je dokumentarac o plesu, odnosno o dve mlade žene koje osvajaju svet pomoću hip hopa. Uglavnom su muškarci dominirali celom uličnom plesnom scenom. Sve do sada kada konačno imamo dve žene koje su u centru pažnje. (Martha & Niki, 2016)

Marta i Niki su prve žene u istoriji koje su postale svetski šampioni u hip hop uličnom plesu. Film prati njihovu borbu da budu priznate, da ostvare svoje ciljeve i snove, a gledaoci moraju da osete koliko je teško uspeti, i to ne samo na plesnom podijumu, već i u areni gde ima jako malo žena.

Ovo nije film o pobeđivanju ili gubljenu, ovo je film o tome da ljudi rade ono u šta veruju. Ljubav i umetnost plesa, težnje, uspeh, nedaće, pronalaženje spostvenog mesta u svetu, izazovi prijateljstva pod stalnim pritiskom…

Na neki način bi se moglo reći da je film tradicionalna „ljubavna priča“: u ovom slučaju ljubavna priča o prijateljstvu. Posle zaluđenosti jedne prema drugoj, postaju realne i počinju da shvataju kako su, ustvari, različite, i kako njihovo prijateljstvo nije tako lako održavati kako su one mislile.

Režiju potpisuje Tora Martens, a film se prikazuje od 19.20 na drugom programu RTS-a.

Izvor: RTS

Foto: youtube

Piše: B.M.